Video : Tipsbladet
Superliga

Supercomputer: Sådan ender Superligaen

Supercomputer giver sit bud på, hvordan den danske Superliga ender i denne sæson.

Hvem bliver dansk mester i denne sæson? Og hvem rykker ned?

I øjeblikket er der tæt kamp i begge ender af Superligaen. Topholdet FC København har blot tre point ned til Brøndby IF på andenpladsen og FC Midtjylland på tredjepladsen, og i den anden ende adskiller kun fire point Lyngby Boldklub på syvendepladsen fra Vejle Boldklub på 11. pladsen.

Det er altså svært at spå om, hvordan Superligaen ender, men bettingexpert.com's  supercomputer, BETSiE, har givet sit bud på en slutstilling i Danmarks bedste række.

Og den adskiller sig ikke synderligt fra, hvordan tabellen ser ud nu.

Her ender FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland som henholdsvis nummer et, to og tre, mens Vejle Boldklub og Hvidovre IF, der begge ligger til nedrykning lige nu, rykker ned.

Lidt forskydelser er der dog i de mellemliggende placeringer, hvor særligt Lyngby Boldklub ligner den store taber. 

Sådan forudser BETSiE, at Superligaen ender:

BETSiE-slutplacering Hold Nuværende placering Forskel
1. FC København 1. 0
2.  Brøndby IF 2. 0
3.  FC Midtjylland 3.  0
4.  FC Nordsjælland 5. +1
5.  Silkeborg IF 4. -1
6.  AGF 6. 0
7.  Viborg FF 8. +1
8. Randers FC 9. +1
9. Lyngby Boldklub 7. -2
10. OB 10. 0
11. Vejle Boldklub 11. 0
12. Hvidovre IF 12. 0

Bemærkelsesværdigt er det, at kriseramte OB overlever ifølge supercomputerens forudsigelse. Dog adskilles VB og OB kun af 1,3 point i BETSiE's forudsigelse, så det ser ud til at blive tæt.

Top seks er så godt som afgjort
Andre ting bliver ikke så tætte. Eksempelvis er det stort set allerede afgjort, hvilke hold der ender i top seks og bund seks, er vurderingen. 

I øjeblikket er AGF nummer seks med otte point ned til Lyngby Boldklub på syvendepladsen, og “De Hviie” har hele 94,8 procents chance for at komme med i Mesterskabsspillet ifølge BETSiE.

Og AGF er vel at mærke det aktuelle top seks-hold med værst chancer for at ende i den gode halvdel af ligaen.

Så ifølge BETSiE vil FCK, Brøndby IF, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Silkeborg IF og AGF ende i Mesterskabsspillet, mens Viborg FF, Randers FC, Lyngby Boldklub, OB, Vejle Boldklub og Hvidovre IF skal en tur i det såkaldte kvalifikationsspil.