Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-bomber på vej væk: Også dansk interesse

Andri Gudjohnsen ville efter 0-0-kampen mod Hvidovre ikke lægge skjul på, at kampen formentlig var hans sidste i Lyngby-trøjen. Islændingen er dog utroligt taknemmelig over sin tid i den nordsjællandske klub.

HVIDOVRE STADION (Tipsbladet): Det er sjældent, at man bryder ud i ekstatisk jubel efter 0-0 mod bundproppen, men for Lyngby Boldklub var der kun én ting, der talte i dag: Overlevelse. 

Og missionen lykkedes for David Nielsens mandskab, der tager en ny sæson i den bedste række på bekostning af OB. Efter slutfløjtet pegede Lyngby-topscorer Andri Gudjohnsen på, at gæsterne udelukkende havde fokus på deres egen kamp, selvom OB's resultat mod Viborg kunne blive altafgørende. 

- Vi leverede det, som det krævede, for at få det point, vi skulle bruge. OB tabte, men det havde vi ikke så meget fokus på, for vi ville bare gerne selv klare sagerne, lød det fra Gudjohnsen. 

Lyngby stod i første halvleg i en højspændt situation, da OB kom foran med 1-0, for på det tidspunkt ville en enkelt Hvidovre-scoring sende Lyngby ned under stregen. Andri Gudjohnsen var dog ikke klar over, at OB var på sejrskurs. 

- Det vidste jeg ikke. Haha! Men som sagt var det ikke vores fokus. Måske havde det ændret vores mentalitet eller vores tilgang, hvis vi havde fået at vide, at OB var foran. Så det var bare bedst, at vi fortsatte med at spille på vores egen måde. Vi fulgte planen, og i sidste ende var det nok, lød det fra Gudjohnsen. 

Var det her din sidste kamp i Lyngby-trøjen?

- Det er meget sandsynligt. Det har været en fornøjelse. Jeg ønskede at gøre alt, for at betale klubben tilbage. Intet er officielt endnu, men det har været fantastisk.

Hvordan ser du tilbage på din sæson, hvor du næsten blev Superliga-topscorer?

- Jeg havde aldrig forventet at være i spil til at blive topscorer i ligaen, da jeg kom til Lyngby. Og for bare to kampe siden havde jeg en stor mulighed (for at ende som topscorer, red.).

- Men der er Onughkha i Vejle… jeg ved ikke, om han scorede i dag, men jeg ved, at han var på 15 mål inden kampene i dag. Han er bare en glimrende angriber, og han fortjener titlen. Men mit primære fokus har været på at give alt for holdet, så vi kunne overleve i Superligaen, lød det fra Gudjohnsen. 

På trods af den glippede topscorertitel kunne Andri Gudjohnsen dog glæde sig over, at hans formentligt sidste kamp som Lyngby-spiller endte med ekstatiske fans og gigantisk jubel. 

- Det er utroligt, det er smukt. Det er noget, som jeg aldrig vil glemme. Den her sæson er gået så hurtigt. Jeg kan nærmest ikke finde ordene til at beskrive, hvor taknemmelig, jeg er, og hvor meget det her år betyder for mig.

Andri Gudjohnsens fremtid ser ud til at ligge i belgiske Gent, men også klubber i Superligaen har været ude efter den islandske bomber, kunne han fortælle efter dagens kamp. 

- Der har været interesse fra mange klubber. Ikke kun i Danmark, men rundt omkring i Europa. Men i sidste ende skulle jeg bare tage en beslutning, sammen med min agent og min familie.

- Vi tog os tid til at tænke over det, men samtidig skulle jeg holde fokus på vores målsætning her i Lyngby. Der har været interesse fra flere steder, men jeg føler, at jeg har truffet det rette valg, lød det afslutningsvist fra Andri Gudjohnsen. 

Tipsbladet talte efter slutfløjtet også med David Nielsen, hvis fremtid endnu er uafklaret. Det kan du læse om HER.