• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Superliga-boss: Mandagskampe er meget bedre end fredagskampe

Mange fodboldfans er utilfredse med, at mandagskampe overlever i Superligaen på bekostning af fredagskampe. Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, er dog slet ikke i tvivl om, at det er den bedste løsning.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Medierettighederne til dansk fodbold for de kommende sæsoner blev tirsdag præsenteret på et pressemøde i København, og her kom det blandt andet frem, at NENT og Discovery fortsætter med at have TV-rettighederne til Superligaen frem til 2024 - præcis som det er lige nu. 

Der kommer dog alligevel til at ske forandringer.

Kamptidspunkterne for Superligaen ændrer sig nemlig allerede fra den kommende sæson. Her udgår lørdagskampen og bliver indsat som en søndagskamp, mens der om et år, når Superligaen er tilbage på 12 hold, hverken vil blive spillet kampe fredag eller lørdag. Til den tid afvikles fem kampe søndag og en enkelt kamp mandag. 

Hvis man scroller lidt på sociale medier, er der mange steder stor utilfredshed med, at fredagskampen må lade livet, når nu mandagskampen overlever. En væsentlig del af klubbernes fans ser ud til at have foretrukket det anderledes. 

For Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, er der ikke så meget at rafle om. Han kalder det en langt bedre løsning at beholde mandagskampen.

- Fredagskampen har også sine positive elementer, men vi vil rigtig gerne have mandagskampen. Den har gennemsnitligt det samme antal tilskuere som de andre kampe, hvis man analyserer lidt på det, og så er den et fantastisk TV-produkt. Alle klubber, der spiller om mandagen, har flere seere, end hvis de spiller på noget andet tidspunkt, siger Claus Thomsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- I vores øjne er det et vigtigt spilletidspunkt at have for at levere Superliga til så mange danske fodboldfans som muligt. Den ligger altså rigtig godt, hvor den ligger.

Klubberne tør investere
Den nye rettighedsaftale gælder frem til 2024, og dermed ved klubberne, hvad de har at forholde sig til de kommende fem år. Det er en meget væsentlig del af aftalen, fastslår Claus Thomsen, der også glæder sig over, at NENT og Discovery fortsætter med at have rettighederne.

- Det er ret fantastisk med en tidshorisont på fem år. Medieaftaler fylder meget som en del af klubbernes økonomiske grundlag, og i et medielandskab, der er i hastig forandring, betyder stabilitet utrolig meget. Når vi har en horisont på fem år, gør det også, at alle tør investere i den måde, man leverer Superligaen til danske fans. Det er nogle dyre investeringer, og derfor skal man også have et langsigtet samarbejde, siger Claus Thomsen.

Direktøren må ikke udtale sig om, hvorvidt der har været andre bud på rettighederne, men han fortæller, at det har været tydeligt at mærke, at det er en attraktiv vare, der har været i udbud.

- Der har været reaktioner hele vejen rundt, så det er noget, der fylder noget. Vi ser en Superliga i fremgang og en bedre NordicBet Liga, så vi ser forbedringer hele tiden, siger Thomsen og fortæller om de væsentligste elementer i aftalen: 

- Vi har afgivet et tilsagn til Konkurrencestyrelsen, så det hele er en meget regelret proces, som er overvåget hele vejen igennem. Økonomi fylder selvfølgelig meget, men det fylder også, hvor mange fodboldfans vi når ud til. Desuden fylder også leveringen af Superliga-produktet og selve markedsføringen.

- Vi har haft det udbudt i pakker. En pakke med første- og sjettevalg, en pakke med andet- og femtevalg, en pakke med fjerde-og femtevalg og en pakke med NordicBet Liga og en pakke med Sydbank Pokalen. Det lander på den måde, at alle bydere kan byde ind på de enkelte pakker, og så vurderes det for sig.

Spilletidspunkter kan tages op til revurdering
Et af de punkter, der interesserer fodboldfans mest, er selvsagt, hvornår kampene spilles, og de opdaterede kamptidspunkter blev altså præsenteret i dag. Og dem kan man som udgangspunkt stole på.

Claus Thomsen fastslår, at alt kan tages op til revurdering, men som udgangspunkt sker der ikke forandringer frem til 2024.

- I princippet er vi enige om, at det er sådan, det skal foregå fremover. I princippet spiller vi den kommende sæson fredag, søndag og mandag, og fra sæsonen 2020/2021 spiller vi søndag og mandag. Det gør vi i kontraktperioden ud, medmindre vi bliver enige om noget andet, siger han.

Superligaen får også nyt navn fra den kommende sæson - her vil Danmarks bedste fodboldrække formelt hedde 3F Superligaen.

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus