• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

Efter Superliga-chok: Det her er interessant for FC Københavns valg

Foto: Getty Images

Det er bemærkelsesværdigt, at FC København i den grad satser dansk med afløserne for Ståle Solbakken.

Af tipsbladet.dk

FC København chokerede den danske fodboldverden fredag, da man hentede AGF's sportschef Peter "PC" Christiansen.

Om det ender med en aftale med Black Friday-rabat fra AGF's side kan man tvivle på, da Peter Christiansens opsigelse med første arbejdsdag i FC København senest til april vækker chok og vrede i Århus.

Men det er et særdeles bemærkelsesværdigt træk fra FC Københavns side, bemærker Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der i en videoanalyse ser nærmere på, hvad aftalen ser ud til at betyde for FC København.

- Noget af det første, jeg bider mærke i, er at man henter en sportsdirektør, der ikke et kendt [navn] fra udlandet, og som ikke har arbejdet i en udenlandsk klub. Man henter en sportsdirektør, der virkelig kender Superligaen.

- Det bliver nogle helt nye rammer, Peter Christiansen skal arbejde i, og det bliver med et budget, der er flere gange større end det, han har prøvet i AGF og Randers FC. De nye rammer betyder jo også, at han kan hente helt andre spillere [end i AGF og Randers], og han har et stærkt internationalt netværk. Men det er interessant, at man vælger en mand, der kender Superligaen rigtig godt, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det signalerer, at man mener det med Superligaen alvorligt, at man skal have en mand, der kender turneringen, og som ikke skal starte fra scratch og bruge et halvt år tli at lære, hvordan Danmark fungerer. Det er mand, der er kørerklar fra første dag.

- Det er en dansk løsning med Peter Christiansen og Jess Thorup, to folk der kender Superligaen ind og ud. Det signalerer, at Superligaen fylder rigtigt meget, og at det er afsæt til det, der så må komme i Europa, og som stadig er en vigtig målsætning i klubben, siger Tipsbladets chefredaktør.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus