Superliga-dansker blandt verdens bedste talenter
Foto: Rene Schutze/Getty Images
Superliga

Superliga-dansker blandt verdens bedste talenter

OB-profilen er at finde på den fornemme liste over verdens bedste talenter, som The Guardian udgiver hvert år.

Hvert år udgiver den engelske avis The Guardian en liste over de 60 bedste unge talenter i verden. I år er selvsagt ingen undtagelse, og her er der fokus på talenter, der er født i 2006.

Flere velkendte navne skiller sig ud på listen. Ikke mindst Endrick fra Palmeiras, som skifter til Real Madrid for 280 millioner kroner, samt Julien Duranville fra Dortmund og Warren Zaïre-Emery fra PSG.

Og med danske briller skiller en fjerde spiller sig også ud, nemlig Tobias Slotsager fra OB.

Den 17-årige stopper er den eneste dansker på årets liste, som også tæller en svensker, en nordmand og en islænding. Og OB-stopperen får flotte ord med på vejen fra The Guardian.

- Han er stærk og taktisk klog i forhold til sin alder, og han føles nærmest som en leder på holdet, på trods af at han spiller ved siden af veteranen Bjørn Paulsen. Han afsluttede 2022/23-sæsonen stærkt og har startet den nye i samme stil, med en stor succesrate i sine dueller.

- Trods al rosen og hypen holder Slotsager fødderne på jorden og fortsætter med at arbejde hårdt til træning. Efter at være startet som angriber i ungdomsårene, var han uheldig at få et mål annulleret af en kontroversiel VAR-beslutning i sin debut, men han har evnen til at score ofte på dødbolde, skriver avisen.

Tobias Slotsager, 17 år, er startet inde i 10 af 11 ligakampe i denne sæson og har scoret en enkelt gang. Han har kontrakt med OB frem til sommeren 2025.

Du kan se hele The Guardians liste lige her.