• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Superliga-dom: Tankevækkende tendens hos topholdet

Foto: Getty Images

Superliga-grundspillet er halvvejs - det er tid til at gøre status over de 12 klubber og spådommen over deres skæbner i de næste 11 runder. Her FC Midtjylland.

Af Troels Bager Thøgersen

Den gyldne balance
FC Midtjylland går efter DM-guld og efter at komme videre fra Europa League-gruppespillet.

Måske er det især sidstnævnte, der er vigtigt her i efteråret, og det er tankevækkende at se både FCM og Brentford åbne sæsonen med meget lidt boldbesiddelse.

Brentford har mindst som oprykker, mens FCM er gået fra at være nær toppen, til at kun AGF og måske også senere på sæsonen Viborg, Vejle og SønderjyskE har kuglen mindre.

FCM skal balancere både liga og Europa i denne sæson og undgå dykket i foråret, og tegnene er indtil videre gode, hvilket de dog også var for et år siden.

Det bliver desuden interessant at se, hvordan rekordkøbet Marrony skal komme ind på holdet, og man må sige, at han og FCM tager sig god tid med træning og reserveholdskampe.

Vigtigste mand: Erik Sviatchenko
Anføreren spiller noget af sit bedste forsvarsspil i karrieren, hvis ikke det bedste overhovedet, inklusiv det mere tempofyldte spil i Celtic.

Det går godt individuelt, og som anfører og leder peaker Sviatchenko som samlingspunkt i en solid defensiv, der sandsynligvis skal vinde ligaen for FCM.

Slutplacering i grundspillet: 1
Det kan være, den manglende boldbesiddelse indhenter FCM, men indtil videre ser det ikke sådan ud. Defensiven er stærk, og de individuelle kvaliteter kan modstanderen kun sjældent holde nede i samfulde 90 minutter.

Idealopstilling: 3-4-2-1

Sådan er det gået i Grundspillet for de 12 hold:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020