Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-klub præsenterer blodrøde tal: Et regnskabsår, vi aldrig glemmer

Coronakrisen har gjort ondt på SønderjyskE, der netop har præsenteret blodrøde tal for regnskabsåret 2019/2020.

Det har gjort ondt på SønderjyskE, at Danmark i foråret blev ramt af coronakrisen, og i dag kan alle se, hvor ondt det har gjort.

SønderjyskE, der i 2019/2020 drev to håndboldhold, et ishockeyhold og et fodboldhold, har især været ramt på fodbolden, som er bag det store millionunderskud.

Helt præcist står SønderjyskE Fodbold A/S for et minus på godt 11,2 millioner kroner i koncernen, der til sammen har præsenteret et underskud på 11,5 millioner kroner for sæsonen.

Læs også:Medie: AaB-træneremne er i fare for at blive fyret

- Årsresultatet er, som det er, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, selvom resultatet også afspejler nogle strategiske beslutninger.

- Efter statusdagen har vi sikret endnu en sæson i 3F Superligaen, og vi blev pokalmestre. Fodboldprojektet er solgt, og den nye sæson er i fuld gang i alle fire sportsgrene. Vi ser fremad og fokuserer på, hvordan vi klarer os bedst muligt sportsligt og økonomisk i en tid med Covid-19-restriktioner. Hvis opbakningen fra fans og sponsorer og de tre kommuner ikke svigter, er der god grund til at se optimistisk på fremtiden.

- Vi tror på, at SønderjyskE kan drives i økonomisk balance, uden at det går ud over vores sportslige konkurrenceevne. Fodbolden har fået en fantastisk start på sæsonen, og det glæder os – ikke bare fordi det er dejligt at vinde, men også fordi det er glasklart, at den nye ejer ikke har købt katten i sækken. Vi solgte, fordi der skulle andre kræfter til for at løfte fodboldprojektet. De nye kræfter og fodboldprojektet har fået den bedste start på det nye samarbejde. Og det er der grund til at glæde sig over, for det viser, at vi traf den rigtige beslutning, siger bestyrelsesformand Cluas Guldager om årsregnskabet.

Læs også:Ekspert og Riddersholm er uenige: Sæt nu kravene højt, Glen

Fodbolddelen i SønderjyskE samt SønderjyskE Ejendomme er blevet solgt til familien Platek. SønderjyskE driver fortsat de andre projekter, altså håndbold og ishockey.

- Det bliver et regnskabsår, vi aldrig glemmer. På grund af Covid-19-pandemien blev ishockey- og håndboldsæsonerne afblæst før slutspillet, og fodboldsæsonen blev forskudt og færdiggjort i et nyt regnskabsår og på helt andre præmisser, end det vi er vant til og har budgetteret efter. Derfor har Covid-19 naturligvis påvirket regnskaberne i negativ retning, og vi har virkelig haft brug for opbakningen for at få det hele til at løbe rundt, lyder det fra SønderjyskE-direktør.

På banen går det glimrende i denne sæson for SønderjyskE, der aktuelt er nummer tre i dansk fodbolds bedste række efter halvdelen af grundspillet.

Læs også:Brøndby-angriber færdig for i år

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

Læs også:Forsvarer udskældt keeper: Typisk i AGF