Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: AGF - Brøndby IF

Superliga-runden slutter af med en stor kamp mellem AGF og Brøndby. Her ser vi frem mod opgøret.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Århus
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 3+
Hashtag: #agfbif #sldk

Holdnyt:
AGF:
For bare to runder siden kunne AGF have taget førstepladsen med en sejr, men før denne runde ligger holdet på sjettepladsen. Det siger noget om mindst to ting.

Dels fortæller det historien om en tæt top og subtop i Superligaen, hvor seks point adskiller AGF og Brøndby IF, der ligger på førstepladsen. Derudover siger det noget om, at mandagens hjemmehold ikke har haft resultaterne med sig i de seneste runder.

I de to seneste kampe tabte AGF til FC Midtjylland og FC Nordsjælland, og før det måtte holdet ud i straffesparkskonkurrence for at sende Kolding IF ud af pokalturneringen. Til gengæld får AGF ikke bedre lejligheder for at komme tilbage på sporet end med en kamp mod og eventuelt sejr over Brøndby.

I seneste runde var Alex Gersbach med i bruttotruppen til kampen, men blev siet fra som den sidste. Det var dog første gang i denne sæson, at han overhovedet var så tæt på holdet. Hans landsmænd Zach Duncan og Mustafa Amini sidder dog stadig ude. Det samme gør Søren Tengstedt og Frederik Tingager.

Til gengæld er anfører Niklas Backman tilbage i kamptruppen efter en længere skadespause. Spørgsmålet er så, om han er kampklar; han har ikke spillet siden anden runde.

Brøndby IF:
Denne sæsons Brøndby-mandskab gør sig kun i stimer. Først fire sejre på stribe, så tre nederlag og senest tre sejre igen. Den gode formkurve betyder, at holdet er tilbage på førstepladsen i Superligaen.

Spørgsmålet er så, om Brøndby-pendulet svinger tilbage i en nederlagsstime, eller om topholdet kan holde den gående lidt endnu. FC Midtjylland og SønderjyskE er kun ét og tre point væk, så der skal formentlig point til for at holde førstepladsen.

Læs også:- Det havde været frygteligt, hvis der ikke var pres på i Brøndby

I seneste runde mod Lyngby BK – i øvrigt også en mandagskamp – måtte Brøndby undvære Rezan Corlu, Blas Riveros, Kevin Mensah og Anton Skipper. Siden har sidstnævnte bekræftet, at der venter ham fire-seks ugers pause, og dermed kommer han ikke tilbage på banen igen i 2020.

Til gengæld var Joel Kabongo tilbage i kamptruppen for bare anden gang, siden han løb ind i en alvorlig skade i foråret 2019. Han kan gøre comeback, hvis han er med igen.

Brøndby må dog undvære Andrija Pavlovic, der udgik med en skade i første halvleg mod Lyngby.

Karantæne:
AGF: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara – Diks, Hausner, Juelsgård, Højer – Blume, Poulsen, Olsen – Grønbæk, Mortensen, Thorsteinsson

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe – Rosted, Maxsø, Jung –  Bruus, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Bjur – Hedlund, Uhre

Profilen:
Med skader til Mensah og Riveros er Brøndby tyndt besat på wingbackerne, så unge Peter Bjur ligner en mand, der bliver ved med at få chancen i venstre side – selv om det ikke er hans naturlige position.

Vidste du, at..:
AGF har to gange tidligere spillet kamp den 7. december. Den første var i 1947, da holdet tabte 7-1 til OB. I 2009 spillede AGF så 1-1 mod Esbjerg fB. Brøndby har spillet tre gange på datoen: to uafgjorte og en sejr.

Dom:
Med de to holds seneste form in mente kunne man godt forvente en Brøndby-sejr. Omvendt kan rivalopgør som de her leve deres eget liv uafhængigt af, hvad der er gået forud.

Læs også:Dårligt nyt for Brøndby-stopper: Ude resten af efteråret

Derfor tror vi på, at opgøret ender uden vinder: 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: Målene sejler ind

Læs også:Brøndby-bombere og Bah: Her er de nominerede til Superliga-pris

Læs også:Superligaens bedste: Jesper Lindstrøm og så alle de andre