Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-klub vil øge budgettet via storsalg

Der skal flere kroner i kassen og spillerbudgettet for at følge konkurrenterne i en Superliga med vokseværk, fortæller Viborgs sportschef Mads Agesen i et interview med Tipsbladet.

VIBORG (Tipsbladet): De manglede kun en enkelt scoring for 11 måneder siden for at få bronze, og Viborg FF lader ikke til, at een nuværende plads i det tunge slutspil i bunden skal blive noget permanent.

En sejr over OB i seneste runde stiller klubben fornuftigt forud for de sidste seks uger, hvor VFF og Randers FC ser ud til at dyste om syvendepladsen.

Det har været en sæson præget af ustabilt spil, hvor Viborg ofte er kommet bagud og på få minutter er gået fra udmærket spil til at være helt i tovene.

De seneste ugers syv point har givet mere ro, men ujævnt spil skal ikke være det, der kendetegner Viborg FF, fortæller sportschef Mads Agesen i et interview med Tipsbladet.

- Vi er ikke i mål endnu i forhold til, hvor vi gerne vil være. Vi skal have noget mere kontinuitet i præstationer, både individuelt og kollektivt, og mindre ustabilitet. Vi er lidt for langt fra det udtryk, vi gerne vil have.

- Det betyder klart noget, at profiler forlod os i 2022 og 2023, og det tager tid til at spille folk ind. Vi har heller ikke haft kontinuitet i vores trænerstab, så vi har prioriteret at have så meget struktur og ro i vores hverdag for de spillere, vi har. Den her nye 'Viborgvej', alle nok var betagede af i sidste sæson, den tager tid at komme ind i for nye folk udefra. Vi lavede ret store udskiftninger både i stab og spillere, og det har nok taget lidt længere tid, end vi havde håbet, siger Mads Agesen.

Skal være større
Viborg vandt i fredags en vigtig sejr over OB, hvor blandt andre Serginho klarede sig fremragende.

Tipsbladet har tidligere beskrevet, hvordan der holdes øje med Anosike Ementa i udlandet, og selv om Viborg-lederne gerne vil holde sammen på de bedste spillere og bevæge sig højere i tabellen i næste sæson, er man også klar over, at spillersalg er nødvendige.

Foto: Alamy

Justin Lonwijk, Sebastian Grønning, Jay-Roy Grot, Christian Sørensen og i denne sæson Anton Gaaei og Elias Achouri er røget afsted til langt større og bedre betalende klubber for beløb, VFF ikke tidligere har solgt for.

Og det med at sælge vil fortsat være centralt i VFF, der i Tipsbladets seneste gennemgang havde Superligaens syvendestørste spillerbudget stort set side om side med Randers, Silkeborg, Lyngby og Vejle.

- Vi har lagt en plan, hvor vi skal have det sportslige budget til at vokse, helst organisk ved, at vi sælger nogle dygtige, unge spillere. Vi har foden på speederen i forhold til den strategi, og det hænger selvfølgelig sammen med, at vi også spiller i Superligaen i næste sæson. Vi vil allerhelst på syvendepladsen og tage den her playoffkamp om kvalifikation til Conference League, siger Mads Agesen til Tipsbladet.

- Vi vil gerne kapitalisere på transfermarkedet. I lavede vist en artikel tidligere på foråret om, at det nok letter igen til sommer, efter det var stille i januar, og det skal vi være klar til at udnytte. Det er ikke mindst derfor, vi tager mange unge spillere ind. De har et potentiale, og vi kan godt lide at arbejde med dem. Det er en del af vores forretning, at de bedste skal ud at spille i en større liga i fremtiden, siger Mads Agesen.

Viborg har udviklet sig markant de seneste år økonomisk, efter klubben blev købt af Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen, grundlæggerne af Better Collective, sammen med Football Radar-grundlæggerne Alexander og Christoffer Reedtz.

Men flere andre Superliga-klubber har også fået eller kan få nye, pengestærke ejere, og Viborgs plads i Superligaens hierarki er på ingen måde givet, hvilket man er ganske bevidst om i klubben.

Viborg FF kom ud af seneste årsregnskab med et overskud på knap 34 millioner kroner.

Læs mere om Superliga-klubbernes ejerskaber her.

Tipsbladet har for nylig tegnet et større portræt af VFF-profilen Serginho – læs det her.

Tipsbladet og Viborg FF har samme ejer – læs her, hvordan vi håndterer det.