Video : Tipsbladet
Superliga

Stor tv-ændring i Superligaen: Det vil der ske

Fra sommeren 2024 bliver det ikke længere tv-stationerne selv, der skal producere kampene i Superligaen.

Det har hidtil været tv-stationerne selv, der har stået for produktionerne af kampene i Superligaen, men det bliver lavet om, når sæsonen efter sommeren 2024 begynder. I stedet kommer Superligaen selv sammen med DMX Production til at gøre det under et fælles produktionsselskab med navnet Matchday Production.

Det oplyser Superligaen på dens hjemmeside, hvor direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen forklarer, hvordan det skal foregå.  

- Med etablering af et produktionsselskab tager klubberne nu ansvaret for at drive udviklingen af tv-produktet. Ved at pulje alle kampe fra de fire rækker i Herre-DM samt Oddset Pokalen, opnås en volumen, der betyder, at der på den lange bane kan investeres i teknologi og personale, så vi kan tilbyde rettighedskøberne, og dermed seerne, en tv-oplevelse fuldt på højde med det, vi ser internationalt, siger han og fortsætter:

- Tidligere medieaftaler har også givet mulighed for at hjemtage produktionen. Med de nye 6-årige medieaftaler på plads er timingen nu den rette. Det er en vigtig pointe, at rettighedshavere stadig får adgang til at sætte deres kreative præg på produktionerne, lyder det fra Claus Thomsen.

Det står desuden klart, at der kun bliver behov for kamerapersonale på stadion, mens producer, teknikere, grafikere osv. kommer til at arbejde i et nyetableret produktionscenter, der kommer til at blive placeret i København.

Claus Thomsen mener endvidere, at det nye skridt viser klubberne vilje til at drive udviklingen yderligere med en strategisk investering i tv-oplevelsen - og at formålet ikke bliver at opnå mere kontrol med, hvad der vises fra stadion.

- Det har hele tiden været reguleret i aftalerne med rettighedshaverne, at der i selve kampproduktionen skal være fokus på det sportslige og f.eks. ikke vises baneløbere eller tilskuere, der har fået et ildebefindende. Hvad rettighedshaverne og den øvrige presse beretter fra stadion i tekst eller billeder er fortsat noget, de helt selv styrer, siger han og tilføjer:

- Nu har vi og klubberne bare taget et skridt op i værdikæden, så vi kan være med til at sikre, at kampene præsenteres på den bedst mulige måde. Og med DMC har vi fået en dygtig partner som deler vores vision om at udvikle kvaliteten af tv-produktet, fortæller Claus Thomsen.

Det bliver TV 2 og Viaplay, der kommer til at stå for dækningen fra sommeren 2024.