Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-stopper taler varmt om Rangers FC

OB's svenske stopper Filip Helander nærer stadig stærke følelser for sin tidligere klub i Skotland.

Det var lidt af et scoop, da OB hentede svenske Filip Helander på en fri transfer denne sommer.

Stopperen har været på flotte adresser i Serie A, hvor han har spillet 84 kampe i den bedste italienske række. I 2019 blev han solgt for 25 millioner kroner til den skotske storklub Rangers FC, hvor det blev til et mesterskab og en pokaltitel.

Men der var også en årsag til, at OB kunne lykkes med at hente 30-årige Filip Helander denne sommer, og det var, at han havde været skadet mere eller mindre hele sidste sæson i Rangers.

Nu er han dog ved at genfinde formen igen i OB, hvor han er startet de seneste seks Superliga-kampe. Det får ham også til at drømme om den helt store scene igen.

- Jeg har kun skrevet under på en etårig aftale med Odense. De var ikke sikre på, om jeg ville være fit eller ej. Så det var et godt sted, hvor jeg forhåbentlig kunne få noget spilletid. Så om jeg kunne komme tilbage til Rangers på en fri transfer næste sommer? Det ved man aldrig, siger Filip Helander til Daily Record.

Det er også tydeligt, at den svenske stopper nærer stærke følelser for Rangers FC, som han tilbragte fire sæsoner i og scorede det afgørende mål i en kamp mod ærkerivalerne fra Celtic.

- Jeg kigger altid på Rangers' resultater og ser deres kampe, når jeg kan, men ofte ligger de oven i Odenses kampe, siger Filip Helander og tilføjer:

- Jeg kan godt lide at have et øje på deres resultater og på deres spil. Jeg elsker Glasgow og har fantastiske minder der. Mit sidste år i Rangers var udfordrende, men det var utroligt at være tilbage og spille for landsholdet igen. Jeg har altid følt, at jeg har masser af god fodbold i mig endnu.

Ved den seneste landsholdssamling i oktober var Filip Helander tilbage på det svenske landshold, hvor han fik spilletid i begge landets kampe. Det er mere end et år siden, at den bomstærke stopper senest var en del af Janne Anderssons mandskab.