• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-træner: Man er konstant omgivet af had

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Alm sætter nogle ord på det at være cheftræner på topplan.

Af Ole Hoffskov

Lønnen er høj, og det samme er prestigen, men det kommer med en høj pris at være cheftræner på øverste niveau. Sådan lyder det fra OB-træner Andreas Alm i et interwiew podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

48-årige Andreas Alm blev ansat i Ådalen forud for denne sæson, og tidligere har han også stået i spidsen for AIK, BK Häcken og Vejle Boldklub, så han har en del erfaring med trænergerningen.

Og der kan være koldt på toppen.

- Det er et hårdt miljø at være fodboldtræner. Sådan er det bare. Der er konstant trusler og had omkring dig. Når man er til en kamp, hører man ting, som normalt ikke er i orden at sige højt. Desværre tilpasser vi (cheftrænere, red.) os det, og vi accepterer det i højere grad, end vi burde. Jeg forsøger at håndtere det, så jeg kan udføre mit arbejde, siger Andreas Alm i podcasten og tilføjer:

- Jeg vil gerne opfordre til, at man har en dialog omkrig de situationer, som kan opstå i forbindelse med magtkampen i en klub. Her mener jeg også med dem, som kan påvirke magtkampen - fans, bestyrelsen, spillere, ledere, medier. Alle har en rolle og ved, hvordan tingene fungerer. 

- Jeg tror, at Teflon og Kevlar er en nødvendighed for ikke at gå til grunde i det og for at kunne være træner på topplan i en længere periode.

Andreas Alm og hans OB-mandskab skal i aktion søndag aften mod Viborg FF. Der er kickoff klokken 18.00.

Vidste du, at OB's cheftræner er på vej til at udgive en roman? Læs mere her.