• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Superligaen fortsætter hos Nent og Discovery

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rettighederne til dansk fodbolds bedste række fortsætter på Nent og Discovery-kanalerne.

Af Kenneth Jensen

De senere år har medierettighederne til Superligaen været hos Nent, der har ladet Discovery sende et par kampe i hver runde, og de to tv-stationer holder nu fast rettighederne til at vise Superligaen og NordicBet Ligaen.

De to tv-stationer er blevet tildelt medierettighederne fra 2021 til 2024, er det blevet bekræftet på et pressemøde fra Superligaen A/S. DR beholder rettighederne til at vise highlights fra kampene samt at sende live radio fra de danske kampe.

- Det er fantastisk, at vi kan fortsætte samarbejdet med vores nuværende rettighedshavere. Nent, Discovery og DR har været meget stærke medspillere i udviklingen af dansk fodbold. Vi vil forsat levere Superliga, Sydbank Pokal og NordicBet Liga fodbold til danske fodboldfans som formentlig den mest tilgængelige liga i Europa produceret på højt internationalt niveau. Aftalen er historisk god og viser en stærk Superliga i fremgang. Vi er også glade for, at aftalerne tilgodeser et ønske fra fans og klubber om færre kampdage, lyder det fra direktør i Superligaen A/S Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

- Superligaen er en attraktiv sportsrettighed, som fortsat nyder stor popularitet hos danskerne. Så vi er meget tilfredse med at have forlænget aftalen frem til 2024. Aftalen giver os og seerne ro om rettigheden de næste 5 år. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet i vores dækning af Superligaen, så vi kan styrke Discoverys tilbud til seerne endnu mere i de kommende år. Derfor glæder vi os til fortsat at dække Superligaen med den store kærlighed til sporten og faglige tyngde, som kendetegner vores hold af eksperter med blandt andre Morten Bruun, Lars Jacobsen, Thomas Gravesen, Mikkel Bischoff og Flemming Povlsen. Derudover ser vi også frem til at fortsætte vores gode samarbejde med Divisionsforeningen, siger Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks Danmark.

Siden 1998 har Nent-kanalerne haft rettighederne til at vise dansk fodbolds bedste række, og fodbolden fortsætter altså på kanalerne TV3+ og TV3 Sport-kanalerne, hvilket glæder hos stationen.

- Dansk fodbold har styrket produktet de seneste år med strukturændringer, der har givet flere kampe med noget på spil. Klubberne investerer i det sportslige setup og i forbedring af faciliteter, og det matcher perfekt vores mål om fortsat at levere et tv-produkt af højeste kvalitet, så vi ser frem til de næste mange års samarbejde, siger Kim Mikkelsen, Group Head of Sports i Nordic Entertainment Group.

Rettighederne til Sydbank Pokalen bliver hos Nent.