Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaen kan score trecifret millionbeløb

Der røg mange penge i kassen sidste år på videresalgklausuler til Superliga-klubber, og det kan der i den grad komme igen her til sommer med adskillige spændende spillere linet op.

Videresalg.

Enhver Superliga-klub med sans for at tjene penge har i flere år forhandlet klausuler ind i deres større spillersalg til udlandet, der kan kaste ekstra millioner af sig.

De millioner bliver udløst, hvis den købende klub på et senere tidspunkt sælger spilleren med profit, og det har de seneste år kastet store ekstra beløb af sig til især topklubberne, hvor FC Nordsjælland sidste år scorede kassen på Mohammed Kudus' skifte fra Ajax til West Ham, og Brøndby IF fik en stor pose penge for Jesper Lindstrøms skifte fra Frankfurt til Napoli.

Se sidste sommers aftaler her

Og der er flere millioner på vej til Superligaen denne sommer.

Garantier er der naturligvis ikke, men med en række dygtige folk linet op til klubskifter skulle det være mærkeligt, hvis ikke nogle stykker kommer videre.

Her er nogle af de spillere, der er værd at holde øje med. Listen er ikke udtømmende og er stillet op efter, hvilken klub der vil få gavn af pengene fra en videresalgsklausul.

FC København
Victor Kristiansen
Venstre back i Bologna/Leicester, 21 år

Der skal en del til for at komme over den oprindelige transfersum, men gode venstre backs er altid en attraktiv handelsvare. Kristiansen er lejet til Bologna i denne sæson.

Jonas Wind
Angriber/offensiv midtbanespiller i Wolfsburg, 25 år


Det har været et skidt halvår for Wolfsburg, men det betyder jo ikke, det varer ved, eller at en anden klub ikke kan se fidusen i en god og ofte stabilt scorende holdspiller, man under normale omstændigheder næppe kunne købe fri af Wolfsburg.

Victor Nelsson
Midtstopper i Galatasaray, 25 år

Det er ikke til at blive klog på, hvad Galatasaray vil og ikke vil være med til med Nelsson, man tidligere har bænket af det, der lignede politiske og forhandlingstaktiske årsager.
Midtstopperen har været et emne i flere Top 5-ligaer og kunne sagtens blive det igen denne sommer.


FC Midtjylland
Ousmane Diomande
Midtstopper i Sporting Clube, 20 år

Den tidligere U/19-spiller har aldrig optrådt for førsteholdet i FCM, men han kan smide op mod 100 millioner kroner i FC Midtjylland, selv om Sporting egentlig spottede Diomande i Mafra. Mafra har ligesom FC Midtjylland Anders Holch Povlsen som ejer, og Diomande blev hevet tilbage til FC Midtjylland fra leje i Mafra, før han blev solgt til Sporting. Derfor ryger videresalgsklausulen i FC Midtjyllands kasse, hvis Sporting virkelig ender med at sælge Diomande for et enormt, trecifret millionbeløb her til sommer.

Artem Dovbyk
Angriber i Girona, 26 år

Sættes i forbindelse med en række klubber, eksempelvis FC Barcelona. Men husk på, at han i sidste ende er ejet af Manchester City og City Football Group, hvis det kommer til det. FCM har 30 procent af rettighederne gennem en meget sindrig konstruktion, FIFA har nikket ja til.

Anders Dreyer
Kantspiller i Anderlecht, 26 år

Han kunne sagtens rykke videre fra Anderlecht til sommer for store penge, og så vanker der millioner til FCM.

Raphael Onyedika
Central midtbanespiller i Club Brugge, 23 år


Har spillet stabilt og godt for Club Brugge og er på Nigerias landshold. Det kunne være til sommer, og det kunne også være næste år, før han bliver forsøgt afsat til en af de største ligaer.


FC Nordsjælland
Simon Adingra
Forward i Brighton, 22 år


Brighton tager sig godt betalt, men det har ikke afholdt flere af de store Premier League-klubber fra at købe ind på den engelske sydkyst.
Adingra skal nok spille en sæson til og score en anelse flere mål, men så kan der også komme mange millioner på bordet for ivorianeren.

Andreas Schjelderup
Kantspiller og forward i FC Nordsjælland/Benfica, 19 år

Det hele vender lidt på hovedet, men den er god nok, for FC Nordsjælland har jo lejet, ikke købt, den norske teenager fra Benfica. Nogle af de helt store klubber i Europa holder øje, og hvis de er overbevist om, Schjelderup er det værd, kan Benfica sagtens sælge den spektakulære dribler med profit, selv om hans forår i Portugal i 2023 var en udpræget fiasko.

Mads Pedersen
Venstre back i Augsburg, 27 år

Han har været i Bundesligaen længe nu, og hvem ved, om han er en af de eksspillere, FCN pønser på en dag at hente hjem igen.
Men venstre backs er attraktive, så der kunne ligge en lille pose penge her til FCN, hvis han ryger videre.

Patrick Dorgu
Venstre back i Lecce, 19 år

Den unge back var ikke på holdet i FC Nordsjælland, men han har trivedes i Lecces ungdomssatsning og kunne sagtens ryge videre til en større klub allerede til sommer, hvilket vil smide millioner i kassen i Farum.

Brøndby IF

Morten Frendrup
Central midtbanespiller i Genoa, 23 år

Genoa forsøger ihærdigt at spinne historier i medierne om, at tingene går i den rigtige retning, men som ejet af 777 Partners er det simpelthen ikke sandt.
Med 777 Partners hevet i retten i indtil flere lande med anklager om alvorlig økonomisk kriminalitet  ved retten i New York står Genoa foran en kaos-sommer, og det er ekstremt oplagt, at Morten Frendrup skal sælges. 777 Partners' vilde problemer lægger loft på prisen, men det bliver stadig med en god pose millioner til Brøndby, når, nærmere end hvis, han ryger videre.

Mads Hermansen
Målmand i Leicester, 23 år


Leicester har transferforbud og vil nok helst ikke sælge, men det kan jo blive for godt til at sige nej.

Hany Mukhtar
Offensiv midtbanespiller i Nashville SC, 29 år

Han er helt glemt her i Europa, men tyskeren er en af de bedste midtbanespillere i hele MLS og har sportsligt niveau til mere. Det kunne godt udløse et lille avancement, hvis nogen i Europa husker, hvor god han er, eller et andet MLS-hold satser på en topplacering.

AGF
Albert Grønbæk
Offensiv midtbanespiller i Bodø/Glimt, 22 år


Bodø/Glimt har flere gange været tæt på at sælge Grønbæk meget dyrt, og den her sommer virker oplagt som salgs-tidspunkt, selv om der skal hostes op med mange millioner.
AGF fik forhandlet en fremragende aftale hjem i 2022, så et salg videre ud i Europa vil give århusianerne mange millioner kroner.

Adam Daghim
Midtbanespiller i Red Bull Salzburg, 18 år

Red Bull holder med al sandsynlighed Daghim i systemet, men det her er en spiller, man tror på, både på banen og transfermarkedet.

Thomas Kristensen
Midtstopper i Udinese, 22 år

'TK' har gjort en god figur i Serie A, og Udiense har gode chancer for at overleve, selv om det holder hårdt. I transferglade Italien er midtstopperen værd at have et øje på.

Viborg FF
Elias Achouri
Kantspiller og forward i FC København, 25 år


Han er faktisk ikke purung i transfer-sammenhæng, men alle de assists og chanceskabende aktioner kan ikke undgå at vække opsigt. Det er langt mere oplagt i 2025 eller 2026, men en Achouri-handel og en gevinst til VFF er værd at have i tankerne.

Silkeborg IF
Nicolai Vallys
Offensiv midtbanespiller i Brøndby IF, 27 år


Sorry guys – Vallys er ikke ung på transfermarkedet, så selv om han er en klassespiller og en af de bedste Superliga-spillere overhovedet de seneste tre år, kommer han ikke afsted for de samme beløb som de 18- til 22-årige.
Når det er sagt, bør Brøndby kunne sælge ham med solid profit oven i de 22 millioner kroner, man betalte til Silkeborg, og det vil også dryppe på pokalmestrene.

Randers FC
Oliver Bundgaard
Venstre back i Viborg FF, 22 år


Det bliver ikke vildt og vanvittigt, men som venstre back er unge Bundgaard bare per automatik interessant og vil ryge afsted med et pænt overskud, hvis han bliver solgt.

Emil Riis
Angriber i Preston North End, 25 år

Han er måske glemt i Danmark, men det er han ikke i Storbritannien, hvor Riis har gjort en fornuftig figur i Preston. Man må simpelthen ikke undervurdere, hvor voldsom interessen for en fysisk stærk angriber er i Championship, og hvis en sportsdirektør i bunden af Premier League synes, man har brug for en ekstra angriber af den type.

Lyngby
Adam Sørensen
Venstre back i Bodø/Glimt, 23 år

Er del af Bodø-maskinen og dermed per automatik en spiller, der overvejes i nogle af Europas betydeligt større ligaer. Det kunne sagtens kaste en rar gevinst af sig til Lyngby forud for endnu en sæson, hvor man kan bruge hver en krone, man kan få fingre i.

Maurits Kjærgaard
Central midtbanespiller i Red Bull Salzburg, 20 år

På et tidspunkt skal han enten op og være en af de vigtigste overhovedet i Red Bull-imperiet eller videre i karrieren. Er det den sidste løsning, kommer Lyngby til at score millioner i gevinst.

Sønderjyske
Emil Holm
Højre back i Atalanta/Spezia, 24 år

Han er næsten glemt i Danmark, men i Italien og Sverige er han et navn, og han har været lejet til selveste Atalanta her i foråret.
Bergamo-klubben har angiveligt en frikøbsklausul på cirka 60 millioner kroner, og italienske medier fortalte sidste år, at Sønderjyske har en klausul på hele 30 procent af overskuddet ved et salg.