• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Zlatan er tilbage, men...

Foto: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic er tilbage på landsholdet efter et års skadespause. Han er ikke i spil til startplads.

Af /ritzau/

Sveriges fodboldlandstræner, Janne Andersson, kommer til at have et stærkt kort på bænken i Sveriges kommende EM-kvalifikationskampe mod Belgien og Aserbajdsjan.

Onsdag har landstræneren udtaget den rutinerede angriber Zlatan Ibrahimovic, der ikke har været tilgængelig for landsholdet siden marts sidste år på grund af en knæskade.

- Jeg og Zlatan har haft kontakt i løbet af hans skadesperiode. Nu føler han sig så tilpas god, at han kan bidrage på banen. Hans personlighed og erfaring kommer til at løfte truppen meget, siger landstræneren i forbindelse med udtagelsen.

Den 41-årige forward er ikke i stand til at spille 90 minutter, og derfor er det også helt uaktuelt at starte med ham inde.

- Tanken er, at han skal kunne komme ind i løbet af kampene. Jeg ser ham ikke som en spiller, der kommer til at starte inde, men der vil være mulighed for, at han kan blive skiftet ind, siger Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic fik landsholdsdebut tilbage i 2001, da han var 19 år gammel. Han har tidligere trukket sig fra landsholdet, men gjorde i 2021 comeback efter en pause på fem år.

Han har optrådt i den gule trøje 121 gange, og han har scoret 62 mål i Sveriges tjeneste. Hans kontrakt i AC Milan står til udløb efter sæsonen.

Der er tre superligaspillere i Sveriges trup. FCK-profilen Viktor Claesson får selskab af FCM-duoen Kristoffer Olsson og Joel Andersson.

/ritzau/