• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Superligaen kan få fashionabel tilgang denne sommer. "Sveriges mest beskidte fodboldspiller" forhandler med flere danske klubber.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Den engelske allrounder Kenny Pavey er en levende legende i svensk fodbold - og med god grund. Den i dag 31-årige kantspiller er ikke bare indehaver af titlen som "Sveriges mest beskidte fodboldspiller", der er også skrevet sange om englænderen, der har haft de svenske fodboldligaer som hjemmebane siden 1998.

Men nu er Kenny Paveys lange kærlighedsaffære med Sverige måske et overstået kapitel. Den indfødte London'er har kontraktudløb med hovedstadsklubben AIK Stockholm til vinter, og selv om der forhandles om en ny kontrakt, tyder noget på en skilsmisse fra dén klub, Pavey har repræsenteret i snart seks år.

Læs også: Her er Superligaens største bisser

- Det er ikke besluttet endnu, men jeg holder mine muligheder åbne,
og jeg ser på alternativer. Jeg har fortalt klubben, at jeg gerne vil
blive, men ikke for enhver pris, siger Kenny Pavey til tipsbladet.dk.

Alt dette kunne i teorien være ligegyldigt set fra et dansk synspunkt, hvis det ikke var for de alternativer, Kenny Pavey taler om. De alternativer findes nemlig i Danmark.

- Vi er i en proces, hvor vi er i færd med at forhandle Kennys personlige forhold på plads. Der er tre danske Superliga-klubber på banen, og vi er i meget seriøse snakke med mere end én klub. Forlader Kenny AIK Stockholm er det 99 procent sikkert, at han havner i en klub i Superligaen, fortæller Kenny Paveys agent, Jozo Palac.

Agenten vil ikke fortælle, hvilke tre danske klubber der er tale om, men med et hurtigt kig ned over trupperne, virker AGF som en sandsynlig aftager af "Sveriges største bisse". Bissen selv - der i virkeligheden virker som en endog meget tiltalende fyr - ser positivt på et skifte til den danske liga.

- Den danske liga er stærk, og den udvikler sig hvert år. Jeg har holdt øje med den gennem en periode, og jeg har snakket med nogle af de spillere, jeg kender, som spiller i Danmark. Jeg kender blandt andre Pierre Bengtsson (FC København, red.) og Jos Hooiveld (tidl. FCK, red.), og de har begge haft meget gode ting at sige om Danmark, og jeg har da også allerede snakket med min kone om, hvordan det ville være, hvis vi flyttede dertil, fortæller Kenny Pavey.

Skifter Pavey, der gør sig bedst på højre midtbane, til en dansk klub, sker det allerede denne sommer, fortæller hans agent. Udover de danske klubber er også et enkelt græsk mandskab med i kampen om den 31-årige englænder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020