Er det nu for FCMs næste store salg? Glem det
Foto: Getty Images
Superliga

Er det nu for FCMs næste store salg? Glem det

Evander forlængede for nyligt kontrakten i FC Midtjylland, men han kan meget vel være det næste storsalg fra det FCM-hold, der kvalificerede sig til Champions League.

Da FC Midtjylland på den sidste dag i september 2020 kvalificerede sig til Champions League ved at slå Slavia Prag hjemme i Herning med 4-1, var det også anledning til, at mange af Europas talentspejdere og klubdirektører begyndte at se endnu mere i FCM’s retning.

Anders Dreyer spiller i Krasnodar, Frank Onyeka er i Brentford, Alexander Scholz spiller i Japan for Urawa Red Diamonds, Miakel Anderson og Jesper Hansen spiller for AGF, Sory Kaba er lejet til Leuwen med en forkøbsklausul, og her i januar er Jens-Lys Cajuste solgt til Reims.

(Anderson og Dreyer startede på bænken mod Slavia Prag)

De er røget for omtrent 200 millioner kroner, og næste mand kunne meget vel være Evander.

Midtbanespilleren havde et godt 2021, og trods en kontraktforlængelse er det ikke sikkert, at Evander er i FC Midtjylland om 12 endsige 6 måneder med bred interesse fra udlandet.

- Ja, jeg vil helst aldrig nogensinde af med Evander, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, med et grin.

- Hans opgave er at spille til sit bedste og topniveau i hver eneste kamp. Han er kommet tættere på at gøre det, og han leverede et flot efterår. Det er også det, det kræver at komme derud på de adresser, hvor han har mulighed for at komme hen. Der må man ikke falde ud, man skal være sit holds bedste weekend efter weekend, siger Svend Graversen til tipsbladet.dk.

Flere klubber spurgte sidste sommer til FC Midtjyllands lyst til at sælge, og sportschefen erkender, at den brasilianske midtbanespiller inden så længe skal samme vej som sine to midtbanemakkere i Champions League-sæsonen.

- Han har lagt på sit spil, han har lært kulturen at kende, og der er ikke nogen undskyldning for ikke at præstere. Og det har han gjort. Fortsætter han, som han har gjort hidtil, og gør det godt i foråret, og tingene falder vores vej i FC Midtjylland, så er det klart, at vi nok ikke har ham så længe endnu. Der er mange, der spørger på ham, siger Svend Graversen, der dog afviser, at Evander kan købes fri i den sidste uge af januarvinduet.

- Vi har ingen lyst til, at han skal væk i januar. Det kommer ikke til at ske, siger Svend Graversen.

Evander har på 3½ år scoret 35 mål i 128 kampe for FC Midtjylland og er noteret for 27 assists.

Inden for de seneste to år har blandt andre FC Porto, PSV Eindhoven, Spartak Moskva, Valencia og Inter Miami været sat i forbindelse med et køb af midtbanespilleren.