• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Table of Justice: AGF er tophold i Superligaen - Brøndby ude af top 6

Foto: Getty Images

AGF burde have flere point end alle andre i Superligan efter 26 spillerunder. Det er i hvert fald, hvad en udgave af Table of Justice viser.

Af Torsten Kjems Hansen

Superliga-sæsonens grundspil er afsluttet på dramatisk vis, og flere steder var det marginalerne, der var afgørende for succes eller skuffelse. De 26 runder er mundet ud i den kendte tabel, der har sendt FC Midtjylland i spidsen for top 6-feltet med en enorm afstand til alle forfølgere med FCK som nærmeste - ni point efter.

Men hvad hvis man tager fat på den såkaldte Table of Justice for Superligaen?

Der findes forskellige metodikker bag de forskellige tilgængelige modeller, men tager man fat i scoutingprogrammet Wyscout og dykker ned i Expected Points - altså forventede point - for de 14 Superliga-klubber, ja, så kommer der en ganske opsigtsvækkende tabel ud.

For i Wyscouts tabel målt på Expected Points burde FC Midtjylland slet ikke ligge nummer et. Superligaens førerhold burde efter 26 runder være AGF - med FC Midtjylland som forfølger foran FC København.

Top 6 ville i det hele taget se noget anderledes ud, da både Brøndby IF og FC Nordsjælland slet ikke ville være med. I stedet skulle det være Randers FC og OB, der i disse dage forberedte sig på medaljejagten.

I bunden af rækken ville Lyngby være i noget af en knibe forud for gruppespillet, der også ville være fordelt på en ganske anderledes måde.

Naturligvis er disse tabeller ikke dækkende for de reelle udfald af de 26 spillerunder, men alligevel ganske underholdende, hvad matematikken og de metodiske analyser når frem til.

Tjek Wyscouts Expected Points* efter 26. runde:

(Tallene er leveret af SpilXperten via WyScout.com)

* Nogle af de metodikker, der typisk ligger bag udregningerne bag Expeced Points handler om antal skabte chancer, kvaliteten af de afslutnnger, som holdene kommer frem til og de vinkler som afslutningerne bliver sendt afsted fra.

Via udregningerne kan man nå frem til Expected Goals og Expected goals i mod, hvilket i sidste ende er med til at danne bund for ovenstående Expected points. 

Stillingen i Superligaen efter 26. runde:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen