Video : Tipsbladet
Superliga

Thomas Frank prøvede at købe FCK-stjerne

Ståle Solbakken fortæller nu om Brentfords forsøg på at få fat i Rasmus Falk.

FC Københavns Rasmus Falk har tre gange i denne sæson oplevet at blive kåret til kampens spiller af UEFA i Champions League, og det kan derfor godt undre, at fynboen aldrig er kommet til at spille i udlandet.

Men tilbage i 2020 var han tættest på, hvor det var med Thomas Franks Brentford i spidsen. Det fortæller den daværende FCK-manager Ståle Solbakken i en Discovery-dokumentar om Falk.

- Der var få henvendelser i forhold til, hvad der burde være. Den ene var jo Brentford. At sælge ham til Brentford/FC Midtjylland, altså ejeren i Midtjylland skulle købe os svagere. Det var totalt uaktuelt, fastslår nordmanden med henvisning til Mathew Benham, som dengang ejede både FCM og den engelske klub.

Derudover var der også Alaves to år forinden.

- Ja, men de var ikke så konkrete. De ringede os ikke ned og kom med nye tilbud. For mig var det mest konkrete Brentford, lyder det fra Ståle Solbakken.

Det kommer desuden frem, at Falk allerede havde sat sin lejlighed til salg.

Det kom desuden også oveni en sæson, hvor han viste sig flot frem i Europa League og havde særligt en storkamp mod Manchester United i kvartfinalen i turneringen, hvor det også blev endestationen efter en omgang forlænget spilletid.

Brentford spillede tilbage i 2020 stadig i Championship, hvor de kom i playoff-finalen om oprykning til Premier League. Det var dog først året efter, at den engelske klub kom op i den bedste engelske række med Thomas Frank ved roret.