• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Thomasberg om FC København: Det er helt vildt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland skal på en vanskelig opgave i Parken lørdag eftermiddag, og Thomas Thomasberg har været dybt imponeret over, hvad FC København har leveret i denne sæson.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

FC København og FC Midtjylland har i en årrække ligget side om side i toppen af dansk fodbold, men jyderne er blevet efterladt på perronen, mens den københavnske guldekspres har buldret derudaf. Det var blilledet i sidste sæson, og sådan har det også set ud i de første ni kampe af indeværende.

Otte point adskiller de to mandskaber inden lørdagens storkamp i Parken, hvor FC København tager imod et FC Midtjylland-hold, der har høstet beskedne 14 point. Alligevel tager udeholdet en tur til hovedstaden med masser af optimisme. 

Det fastslår cheftræner Thomas Thomasberg.

- Det bliver forhåbentlig en rigtig god oplevelse. Vi vil se, om vi ikke kan vinde kampen, for det er en af de store i dansk fodbold. Jeg forventer mange tilskuere og god intensitet i kampen. Vi vil vise, at vi hører til i toppen, og det skal vi gå efter. Det er en kamp, hvor vi har chancen for at vise, vi er i live, siger Thomasberg til Tipsbladet.

Han bøjer sig i støvet for FC København, der i denne sæson blot har tabt en enkelt kamp ud af 17 i alle turneringer - det var hjemme mod Silkeborg IF i sjette Superliga-runde.

- Vi må rose FC København for en helt vild pointhøst i forhold til det antal kampe, der er spillet. Det havde været rart, hvis vi havde fået flere point, men det havde også været rart, hvis de ikke havde lavet så mange, siger Thomasberg, der håber, at afstanden mellem FCK og FCM ikke er så stor i praksis, som den lige nu er på papiret:

- I sidste sæson var FC Midtjylland ikke med i mesterskabsspillet, og FCK blev mestre. I starten af denne sæson har de kvalificeret sig til Champions League og er kommet godt fra land i Superligaen, så der har været en forskel på holdene. Nu venter så en enkeltstående kamp, hvor vi kan vise, at forskellen ikke er så stor, som tabellen viser.

Thomas Thomasberg mener, at hans mandskab har esser i ærmet mod FC København.

- Selvfølgelig er der parametre, hvor vi kan gøre ondt på dem, men jeg kommer ikke til at afsløre vores taktiske oplæg. Jeg vil ikke fremhæve en enkelt ting, men vi skal bringe nogle af de ting i spil, som FC Midtjylland altid har været gode til. I den forbindelse må vi også erkende, at vores dødbolde ikke har været gode nok i denne sæson, og det har kostet nogle point, lyder det fra FCM-træneren.

Der er kickoff mellem FC København og FC Midtjylland lørdag klokken 15.00 - læs vores optakt til storkampen her