Video : Tipsbladet
Superliga

Thomasbergs hovedpine: Mangler midterforsvarere

Det er ikke mange spillere, Thomas Thomasberg har at vælge i mellem til FCM-forsvaret mod Brøndby.

FC Midtjylland har en del kampe at se til for tiden, hvor de har kvalifikation til Conference League at spille i midtugen, mens weekenderne står på opgør i Superligaen. Søndag venter en kamp mod Brøndby.

Her kan der blive udsigt til, at FCM må undvære et par midterforsvarere. Det fortæller klubbens cheftræner Thomas Thomasberg om på midtjydernes hjemmeside.

For ham er det allerede givet, at Stefan Gartenmann og Pablo Ortiz ikke kommer til at være med, da de er ude med karantæne efter røde kort. Derudover kan der være flere ude, fortæller FCM-træneren.

- På søndag mangler vi to midtstoppere med karantæne og potentielt et par spillere yderligere. Hvad vi kommer ud med, må folk vente med at se, men vi glæder os til kampen og vil give alt for at gøre det til en mindeværdig aften på MCH Arena, siger Thomasberg.

I den seneste kamp mod cypriotiske Omonoia måtte Henrik Dalsgaard udgå med en skade lige inden kampstart, og så har Sverrir Ingason været ude med en skade mod Vejle, og han kom ikke ind i torsdagens kamp.

Dermed er det Juninho fra førsteholdstruppen, der er tilbage af naturlige midterforsvarere, hvis ikke de to sidstnævnte er blevet klar.

Endvidere kommer han ind på, hvordan man får fordelt kræfterne for tiden.

- Der er naturligvis en udfordring med doseringen. Nogle gange vil man gerne have de samme spillere til at spille igen, men det er ikke altid muligt, siger FCM-træneren og fortsætter:

- I forhold til den dygtige sundhedsstab og fysiske sektor, vi har, skal vi virkelig være skarpe i forhold til at dosere kræfterne rigtigt for at kunne blive ved med at have så mange spillere som muligt til rådighed, fordi det nytter ikke noget, hvis vi mister en enkelt eller to hver eneste kamp, lyder det fra Thomas Thomasberg.

Kampen mellem FC Midtjylland og Brøndby spilles søndag klokken 18. Læs optakten til opgøret her.