Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - Brøndby IF

Der er storkamp på den jyske hede søndag aften, når FC Midtjylland får besøg af Brøndby IF.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt 
På TV: 3+
Hashtag: #fcmbif #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Man sidder lidt med en fornemmelse af, at FC Midtjylland har fået en halvsløj start på sæsonen, men kigger man på tabellen, ser det fornuftigt ud for midtjyderne, der er på tredjepladsen med tre sejre i fire kampe.

Når man alligevel ikke klapper helt i hænderne over Thomas Thomasberg og Co., skyldes det de uskønne resultater i Europa med nederlag til både Progres Niederkorn og Omonia Nicosia kombineret med 1-4-blamagen mod Lyngby. 

Faktum er dog, at det i Superligaen er gået okay med et kampprogram, der bestemt også har tilgodeset midtjyderne i de første fire runder.

Den helt store nyhed fra FC Midtjylland i ugens løb har været Anders Holch Povlsens køb af klubben, men det er naturligvis ikke noget, der får betydning for udfaldet af søndagens opgør. Men spændende bliver det at følge.

Hjemmeholdet har både Stefan Gartenmann og Pablo Ortiz i karantæne, mens Henrik Dalsgaard måtte udgå med en skade under opvarmningen til torsdagens opgør mod Omonia Nicosia, og han er ikke blevet klar. Sverrir Ingi Ingason, Joel Andersson og André Rømer er også skadede. 

Helt i front er der ingen Sory Kaba - FCM har solgt angriberen til Las Palams. 

Brøndby IF:
En 3-0-sejr over Lyngby Boldklub lunede gevaldigt for Brøndby IF, der med en storspillende Nicolai Vallys udnyttede, at gæsterne i starten af anden halvleg blev reduceret til ti mand.

Sejren har dog ikke fået de kritiske røster om cheftræner Jesper Sørensen til at forsvinde helt, og faktum er da også, at Brøndby bestemt ikke sprudlede rent spillemæssigt mod Lyngby. Sejren var dog fuldt fortjent.

Det helt store spørgsmål om Brøndby er, hvor længe Jesper Sørensen har tænkt sig at holde fast i at spille med tre stoppere. Det bliver næppe søndag, han går tilbage til en fireback-kæde.

Brøndby IF's bliver i øjeblikket frelst af en blændende Nicolai Vallys, og kan FC Midtjylland få sat en stopper for ham, er hjemmeholdet nået langt. En spiller som Ohi Omoijuanfo har virket helt fra snøvsen i de første fire kampe. 

Fredag landede Brøndby IF langt om længe en afløser for Mads Hermansen, og det bliver østrigeren Patrick Pentz, der skal vogte buret i denne sæson. Pentz er med i truppen søndag, men om han bliver kastet direkte for løverne - eller ulvene - eller om Thomas Mikkelsen tager en sidste tørn i målet er svært at spå om.

Mateusz Kowalczyk og Yuito Suzuki kan også få deres første minutter i Brøndby-trøjen, 

Brøndby må undvære den tidligere FC Midtjylland-spiller Rasmus Lauritsen,

Og Hedlund har fået fri til at afsøge et potentielt klubskifte, har vestegnsklubben oplyst.

Karantæner:
FC Midtjylland: Pablo Ortiz og Stefan Gartenmann
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Sørensen, Juninho, Nikolas Dyhr, Paulinho - Olsson, Martinez, Gigovic - Franculino, Gue-sung, Simsir

Brøndby IF (3-4-1-2): Mikkelsen - Rasmussen, Alves, Heggheim - Mensah, Wass, Greve, Riveros - Vallys - Omoijuanfo, Kvistgaarden

Dom:
Det ligner en svær opgave for Brøndby IF, men umuligt er det ikke for Jesper Sørensens tropper at få noget med hjem fra MCH Arena. FC Midtjylland spiller mange kampe i øjeblikket og har ikke vist skræmmende takter indtil videre. Brøndby får en lille succesoplevelse i Herning og hiver et enkelt point i land. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: