• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Thorup til spillerne: Der venter fire hårde uger

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Der venter spillertruppen i FC København fire hårde uger for at blive klar til sæsonstart.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Der venter FC København et tæt program, når sæsonen for alvor sparkes i gang 18. juli mod AaB.

Efterfølgende kommer kampene som perler på en snor, når københavnerne skal forsøge at kvalificere sig til Conference League sideløbende med kampene i Superligaen.

- Derfor skal vi gøre os klar til det nu, og vi går ind i fire rigtig, rigtig tough uger for spillerne. Det bliver en hård periode, men vi skal løfte barren, og vi skal bruge den base i de efterfølgende måneder med mange kampe. Det bliver vigtigt, at vi gør det godt i opstarten, så vi er klar fra start, fortæller Jess Thorup til klubbens hjemmeside.

Sidste sæson var mildest talt en skuffelse for FC København, der dog ser fremad nu.

- Vi har brugt en del tid på at få taget et spadestik dybere i vores analyser af den forgangne sæson, men vi har også hurtigt rettet blikket fremad. Vi kan jo ikke vente med at komme i gang igen med en ny sæson, hvor vi starter på en frisk med en god følelse, efter vi sluttede stærkt af, siger Thorup, der mærker stor motivation blandt spillerne:

- Alle kommer ind med et mindset om, at vi glæder os til at komme i gang, så vi er klar til at tage fat. I dag er det mest med nogle tests, og så er vi på græsset fra i morgen.

FC København kom godt efter det i mesterskabsspillet, og det skal, der bygges videre på, lyder det fra Jess Thorup, der dog også håber, at sportsdirektøren hiver nogle spændende spillere ind på træningsanlægget.

- Vi kommer også til at arbejde med det taktiske og finde den tråd, vi havde fat i sidst i sæsonen, hvor vi havde et stærkt mesterskabsspil. Det skal vi bygge videre på og gøre endnu bedre.

- Samtidig er der et åbent transfervindue, som "PC" arbejder med, så der er mange ting i gang. Vi har store forventninger til os selv om at vinde det danske mesterskab igen, og derfor er arbejdet allerede godt i gang, siger Jess Thorup.

Bare fire dage efter kampen mod AaB venter FCK's første europæiske kamp i sæsonen, når hviderussiske Torpedo-Belaz Zhodino venter hjemme i Parken. Returkampen er dog præget af politiske sanktioner, hvilket du kan læse mere om her.