• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tidligere EfB-spiller til Liverpool: Har altid tænkt, vi ville høre mere til ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jeppe Højbjerg havde måske ikke lige set Konstantinos Tsimikas' skifte til Liverpool for sig, men er ikke overrasket over, at backen har drevet det længere end Esbjerg fB. Han håber dog, at Tsimikas har forbedret sine engelskkundskaber.

Af Anders Dehn

Konstantinos Tsimikas kunne ikke have fået en værre afsked med Esbjerg fB. Holdet var tæt på at rykke ud af Superligaen og jagtede desperat AC Horsens' føring. Tsimikas havde allerede fået en advarsel for at smide bolden i jorden tidligere i kampen, og fire minutter før slutfløjt sparkede han ud og ramte Hallur Hanssons hånd. Rødt kort.

EfB måtte i 1. division, og Tsimikas rejste hjem til Olympiakos med et dårligt sidste indtryk. For manges Superliga-seeres vedkommende var det det sidste, de hørte til ham, indtil han pludselig var på vej til Liverpool i sidste uge. Mandag aften annoncerede klubben så skiftet.

Fra nedrykning med Esbjerg til de regerende vindere af Premier League, Champions League og klub-VM på tre år.

Men selv om Tsimikas kom fra Danmark med et rødt kort og skamfuld nedrykning, havde en af hans holdkammerater forventet at se ham på større adresser end Gl. Vardevej, hvor EfB holder til.

- Jeg vidste ikke lige, det ville blive Liverpool, men jeg har altid tænkt, at man ville høre om ham senere. Han havde et potentiale, og det så man også i glimt i Esbjerg, men vores hold var heller ikke det bedste. Det er svært at shine for alvor i den situation, siger Jeppe Højbjerg til tipsbladet.dk.

Konstantinos Tsimikas var en af seks udlændinge, der kom til Esbjerg i vinteren 2017 i et forsøg på at afværge den nedrykning, der allerede da var på vej. Han nåede 13 kampe, to mål og to oplæg i sin tid i Superligaen, inden hans lejeaftale ophørte, og han vendte tilbage til Olympiakos.

Læs også:Mandagens rygtebørs: Liverpools mestre jagter tidligere Esbjerg-spiller

Han var gladere for at angribe end for at forsvare, mener Højbjerg.

- Jeg husker ham som offensiv back. En, der kigger mere fremad end bagud. Han kunne god tlide at angribe, kunne godt lide at komme med i et overlap. Defensiven var lidt hans akilleshæl eller andenprioritet, men tit kunne han opveje for det, fordi han havde den fart, han havde. Han kunne reparere meget, fordi han var så hurtig, som han var, siger Esbjerg-målmanden.

- Hans fart var hans spidskompetence. Jeg kan ikke huske indlæg og sådan noget, men jeg kan huske hans fart, for den var rimelig voldsom.

På den måde, ræsonnerer Højbjerg, minder Tsimikas måske om manden, han formentlig skal agere reserve for, Andy Robertson. Til gengæld håber Højbjerg, at hans tidligere holdkammerat har forbedret sine engelskkundskaber.

- Da han kom, kunne han nærmest ikke tale engelsk. Jeg tror, han blev bedre til at forstå det, men i starten kunne han ikke det mest basale. De har en del internationale spillere i Olympiakos, så man må formode, han er blevet bedre, siger Jeppe Højbjerg.

Liverpool får også en spiller, som Højbjerg kalder "en spasmager i omklædningsrummet" og i det hele taget en spøjs karakter.

Læs også:Medie: Liverpool og Leicester får bud på tidligere Esbjerg-spiller afvist

- I starten sagde han ikke så meget, men han åbnede hurtigt op. Han var sgu en sjov fyr og havde en god energi i omklædningsrummet. Han var lidt en lallefyr uden for banen og kunne lide have det sjovt med andre, siger målmanden.

- Han var lidt sin egen. Vi havde nogle regler, for eksempel at man ikke brugte sin mobil i omklædningsrummet, men nogle gange kunne han sidde og snakke i telefon i omklædningsrummet. Jeg ved ikke, om det var, fordi han ikke forstod det, når det blev sagt på engelsk, tilføjer Højbjerg med et grin.

Mens Tsimikas er endt i Liverpool, er det gået vidt forskellige for de fem andre udlændinge, der kom til Esbjerg i januar og februar 2017.

Landsmanden Giorgios Katsikas er klubløs, efter han forlod Dinamo Brest i Hviderusland i maj. Otar Kakabadze spiller i FC Luzern i Schweiz, Budu Zivzivadze i ungarske Fehérvár, Emmanuel Oti Essigba forlod EfB i efteråret og er nu i Madura United i Indonesien.

Kun Lasha Parunashvili er stadig i klubben.

Læs også:Søndagens rygtebørs: Tidligere EfB-spiller tæt på 100 mio-skifte til Liverpool

Læs også:Officielt: Tidligere EfB-spiller solgt til Liverpool

Læs også:Dansk dommer dømte græsk derby: Kampklædt politi holdt spillerne adskilt

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus