Foto: Getty Images
Superliga

Tidligere FCK-boss med godt råd: Her skal Midtjylland passe på i fremtiden

Dan Hammer var en del af det store ryk i FC København i 00'erne, og han minder nu FC Midtjylland om, at de skal huske at udfordre dem selv.

FC Midtjylland og FC København har mere eller mindre delt mesterskaberne mellem sig efter engelske Mathew Benham rykkede ind som ejer i den midtjyske klub tilbage i sommeren 2014. 

Forud for denne sæson havde de dog kun kvalificeret sig til ét europæisk gruppespil, men i denne sæson fik de sparket døren ind til Champions League. Det tegner naturligvis godt, men for den tidligere FCK-direktør Dan Hammer, så er der nogle områder, som de skal passe på. Det fortæller han på FC Midtjyllands hjemmeside.

- Klubben fremstår som en helhed. Fra bane til bestyrelseslokale tænker man ens. Det har været stor kontinuitet, og det hænger sammen med, at der er folk, som har været med meget længe og tænker ensartet. Det mod FC Midtjylland udviser på banen, ser man også kommercielt og organisatorisk, siger han og fortsætter:

Læs også:Leder: Skal FCK smide sæsonen for at redde fremtiden?

- Jeg vil sige det sådan, at det er en enorm udfordring for organisationer på alle niveauer at være opmærksom på, om man bare gentager sig selv, hvor alle klonerne af en selv sidder og nikker, eller om man reelt set udfordrer sig selv til at blive bedre. Men jeg er sikker på, at der er en masse dygtige folk i klubben, som er klar til at håndtere den udfordring. Det bliver i hvert fald spændende at følge, lyder det fra Dan Hammer.

Den tidligere FCK-boss peger endvidere på, at det næste svære skridt for FCM er, at man nu har stort set alt at miste. Dog er han ikke så bange for, at de går i stå, da klubbens ledelse ofte retter sig mod nye målsætninger.

Han har dog en løftet pegefinger til dem, som FCM-toppen og resten af klubben kan tage med sig.

Læs også:Kongecitater fra fortiden: Dansk fodbold ville være fucking miles away

– Man skal bare vide, at det er en helt anden og voksen opgave at være dominerende i den danske liga og samtidigt præstere europæisk. Man skal knække koden til at klare sig godt mod klubber, hvis trupper er mange gange dyrere, end den man selv har. Det er måske det sværeste sted at være i international fodbold. At være en dominerende klub i en af de ligaer under de allerstørste og så bide de klubber fra store ligaer i knæhaserne ved at spille europæisk fodbold kontinuerligt, siger Hammer.

Dan Hammer forlod FC København tilbage i 2010, og han står i dag i spidsen for Royal Arena.

Læs også:Tidligere direktør: Superligaen er bedre med et stærkt FCK

Læs også:Tidligere FCK-bosser mundhugges

Læs også:FCM har været i tætpakket program: Sådan ser spillernes tal ud