Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere Superliga-talent til salg for 450 mio.

Han nåede ikke at få debut i bedste række, men nu kan han ryge afsted til et voldsomt beløb og regne en masse millioner kroner ud over sin tidligere Superliga-klub.

Hvad gør man, hvis man har en række store talenter men ikke kan finde plads og spilletid nok til dem?

I FC Midtjyllands tilfælde var løsningen for Ousmane Diomande for små to år siden at leje ham til CD Mafra, den portugisiske klub, FCM var begyndt at arbejde med i 2022 og endegyldigt opkøbte i sommeren 2023.

Diomande, der havde spillet på FC Midtjyllands U/19-hold i et halvt års tid, gjorde det så godt, at Sporting Clube købte ham fri i januar 2023, og Sporting købte Diomande af FC Midtjylland, der var ejer.

Det har været en god oplevelse for både Sporting og Diomande, der sammen bliver portugisiske mestre med Diomande som en profil, og ud over at være en god historie for FC Midtjylland, kan det også ende med at blive en rigtig god forretning for midtjyderne.

For Diomande tiltrak sig allerede sidste år seriøs interesse fra Premier League, ligaen med de mange penge, og nu er midtstopperen for alvor i spil igen.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har Sporting smækket et prisskilt på 60 millioner euro, svarende til cirka 450 millioner kroner, på Diomande.

Foto: Alamy

Og hvor klubben og succestræneren Ruben Amorim gerne vil holde på profiler som Morten Hjulmand og om muligt den svenske superstjerne Viktor Gyökeres, skal man være klar til at sælge Diomande.

Det vil være ekstremt spektakulært, for ikke at sige overraskende, hvis Sporting ender med et beløb oppe i den klasse, der så småt nærmer sig prisskilt på en verdensstjerne som Rúben Dias.

FC Midtjylland har ifølge Tipsbladets oplysninger en videresalgsklausul på 20 procent, så skulle Sporting ende med et salg i den prisklasse, ville det kaste cirka 75 millioner kroner af sig til FCM.

FC Midtjylland og Mafra har i denne sæson en ny, interessant stopper i Ousmane Diao, der har klaret sig flot og er i kikkerten hos Benfica og Sporting, men også er en mulighed for FC Midtjylland i den kommende sæson, som Tipsbladet torsdag kunne fortælle.

Benfica og FC Midtjylland er bestemt ikke venner, efter FC Midtjylland sidste år skrev kontrakt med det transferfri talent Franculino fra Benfica, og også hentede den 16-årige Alamara Djabi, Franculinos gode ven, fra Lissabon-klubben.

Men forretning vil være forretning i tilfældet med Diao, hvis Benfica ender med et bud på i hvert fald 10 millioner euro, cirka 75 millioner kroner, der skal være Mafras minimum for et salg.

Newcastle og Arsenal har været nævnt i tidligere transfervinduer som mulige aftagere til Ousmane Diomande, der spiller sidste runde i ligaen i weekenden, før Sporting har pokalfinale mod FC Porto søndag 26. maj.