• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tidligere Wolves-ejer: Ståle Solbakken løb fra sit ord

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken fik ikke succes som træner i Wolverhampton, men han er uenig med klubbens daværende ejer om årsagerne dertil.

Af Ole Hoffskov

Ståle Solbakken fik i 2012 chancen for at slå sit trænernavn fast i engelsk fodbold, da han blev hyret som manager for Wolverhampton, der dengang lå i den næstbedste række. Opholdet i England blev dog ikke en succes for den mangeårige FCK-træner.

Efter et halvt år i spidsen for Wolverhampton blev Ståle Solbakken fyret, og det skete efter nederlag i fem af de sidste seks kampe.

Rigmanden Steve Morgan var med til at ansætte Ståle Solbakken, og den daværende Wolves-ejer var meget imponeret over de resultater, nordmanden havde skabt med FC København i blandt andet Champions League. Han var dog ikke imponeret over Solbakkens ageren i England.

Det fortæller Steve Morgan i podcasten  'The Molineux View'.

Læs også:FCM har 50 millioner til gode for spillersalg: Usikker situation

- Jeg tror ikke, Solbakken ville slå sig ned i England. Familien og hans kone kom aldrig. Da vi havde jobsamtale, fortalte han, at de skulle med, men det skete aldrig. Han rejste hjem til familien i Norge hveranden uge og slog aldrig rødder i England. Jeg tror aldrig, han satte sig ind i den engelske kultur, siger Steve Morgan.

Ståle Solbakken uenig
Norsk TV2 har været i kontakt med Ståle Solbakken, der ikke er enig i Steve Morgans udlægning af sagen. FCK-træneren mener derimod, at det var klubejeren, der ikke holdt, hvad han lovede.

- Havde Steve Morgan (som er en fascinerende og interessant person på mange områder, det er positivt) holdt, hvad han lovede, var det sandsynligvis gået bedre, skriver Solbakken i en SMS til norsk TV2 og fortsætter:

- Wolves rykkede ned med det laveste pointantal (25) i mange år. Det tabte alle kampe. Steven Fletcher, Matt Jarvis og Michael Knightly stod for 75 procent af målene og oplæg. De blev solgt før næste sæson for 12, 10 og 3 millioner pund til Sunderland, West Ham og Stoke. Det var ikke planen.

Læs også:FCK-profil køler tanker om udlandet: Stolt af de europæiske kampe

- Vi mislykkedes med en hurtig genrejsning, men det var ikke af de grunde, som Morgan kommer med. Vi skulle indføre en ny spillestil og få det nye implementeret med den gamle garde. Det lykkedes ikke, fordi mange af indkøbene af forskellige årsager ikke var gode nok.

- Overgangen fra den type fodbold, de tidligere havde spillet, var for stor. Ejeren var utålmodig og skiftede konstant retning og mening. Det blev ikke bedre, efter vi fik sparket halvvejs. 

Ståle Solbakken blev afløst af Dean Saunders som manager i Wolverhampton, men han kunne ikke forhindre klubben i at rykke ned i League One. Siden er "ulvene" dog kommet meget stærkt tilbage, og aktuelt er Wolves nummer seks i Premier League. Steve Morgan solgte klubben til kinesiske Fosun International i 2016.

Kort efter fyringen i Wolverhampton vendte Ståle Solbakken tilbage til FC København, og han har siddet på løvernes trænerbænk lige siden. 

Læs også:Superligaens bedste afsluttere: Hvem rammer målet mest?

Læs også:Kæmpe Superliga-profil vil ud: Jeg drømmer om en europæisk topklub

Læs også:Superliga-træner opdager ny skarphed: Det havde jeg ikke regnet med