• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Peter Ankersen vender hjem til FCK: Timingen er den rigtige

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Ankersen er glad for at være tilbage i "sin klub", FC København, og håber på at bidrage med det samme.

Af Victor Risager

Efter et enkelt år i Genoa vender Peter Ankersen nu hjem til Danmark, hvor han igen skal tørne ud for FC København. 

Den 30-årige højre back er således blevet præsenteret i FC København lørdag formiddag på en fireårig aftale. Tidligere har Peter Ankersen erklæret, at han ville tilbage til klubben en dag, og selvom den dag er kommet tidligere end forventet, er det den rigtige beslutning nu, mener han.    

- Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville retur til FCK på et tidspunkt, siger Peter Ankersen ifølge en pressemeddelelse fra FC København og fortsætter: 

Læs også:Officielt: FC København henter Peter Ankersen

- Det er kommet lidt tidligere, end jeg forventede, men det viste sig, at timingen var den rigtige nu for alle parter, og så var der ingen tvivl hos mig. FCK er min klub, og det er her, jeg føler mig hjemme som fodboldspiller, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang.

- Jeg er sikker på, at mine kvaliteter som spiller ikke er blevet mindre af at have spillet i Serie A den seneste sæson. Jeg har haft en fin opstart med Genoa og føler mig fit, men jeg skal selvfølgelig lige lande og i gang på træningsbanen med drengene, før vi ved præcist, hvornår jeg kan spille kamp.

FC København har hidtil tabt deres to Superliga-kampe i denne sæson, og den tilbagevendte profil vil være med til at vende skuden for københavnerne. 

Læs også:100 kampe som anfører for Zeca: Specielt i en klub som FCK

- Mine ambitioner er de samme som FCK's, at vi skal ud og spille med de bedste i verden. Det gør vi, at vi skal vinde mesterskabet, gå efter pokalen og så skal vi i europæisk gruppespil og helst Champions League.

- Holdet har fået en skidt start i Superligaen, og det skal vi alle være med at vende i en fart. Jeg synes, at det er en spændende og god trup, jeg bliver en del af, og jeg kender kvaliteterne hos de spillere, der er her. Derfor er jeg også helt overbevist om, at vi hurtigt viser, hvor stærke, vi er. Jeg vil gøre alt for at bidrage så hurtigt som muligt, siger han.

Peter Ankersen står noteret for 175 kampe for FC København. Han får sit gamle nummer, nummer 22, tilbage, og Marios Oikonomou skifter i stedet til nummer 26, oplyser FC København. 

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus