• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Tipsbladet vurderer: Sådan gik sommerens transfervindue i BIF, AaB og LBK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I januar tager Tipsbladet hver fredag et hurtigt kig på tre Superliga-klubber og de aftaler, de indgik i transfervinduet fra august til start-oktober.

Af Troels Bager Thøgersen

Transfervurderingen er fra Tipsbladet fredag og kommer også de følgende tre fredage. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.

BRØNDBY IF

3 af 6 bolde

I modsætning til i årene under Alexander Zorniger er det ikke de store beløb, Brøndby IF forpligtede sig til på transfers og signon-fees i 2020 og til dels heller ikke i 2019. Derfor er det heller ikke specielt store handler, der fandt sted for Brøndby i transfervinduet i august til oktober 2020.

Andrija Pavlovic, tidligere FC København-forward, blev hentet relativt billigt i Rapid Wien og har været en fornuftig afløser, uden at han med ét mål i seks kampe har været i nærheden af at funkle lige så meget som Mikael Uhre og Jesper Lindstrøms på den forreste del af banen.

Blas Riveros var voldsomt uheldig og ødelagde sit knæ i debutkampen, hvor han ellers havde scoret, og så har Rezan Corlu også været svært uheldig med skader efter returen fra et lejemål i Lyngby. Derfor rammer Brøndby en middelkarakter for handlerne.

AAB

3 af 6 bolde

Der var fuld fart på transferfeltet i Nordjylland i Inge André Olsens første transfervindue som chef i AaB, og der tegner sig et billede af pletskud og forbiere i den første store høst.

Pedro Ferreira kom til som her-og-nu erstatning for Patrick Olsen, om end med nogle lidt anderledes karakteristika, og portugiseren har været den hidtil bedste nye spiller, blandt andet med en plads på efterårets hold i Superligaen i Tipsbladet, hvilket da også var håbet med den relativt høje prislap, der var på ham.

Daniel Granli har været fast mand og er her i januar købt fri, og sammen med Ferreira har han været medvirkende til, at arbejdet på den defensive del af banen faktisk har fungeret hæderligt.

Til gengæld er alarmen allerede gået i gang omkring Oscar Hiljemark, der tidligere er blevet fravalgt i FC Midtjylland på grund af sine problemer med hoften, problemer der dukkede op igen i AaB-trøjen efter få uger.

Det er synd og skam, for Hiljemark har vist sig som en særdeles dygtig midtbanespiller. Hvor er det træls med den hofte.

Timothy N'Kada har ikke vist det store, og lidt skuffende gør det samme sig indtil videre gældende for Tim Prica, der har fået to røde kort, herunder i debuten mod Lyngby. Han kan trøste sig med, at der også gik et stykke tid, før faren Rade fik gang i målscoringen i det nordjyske.

LYNGBY BK

2 af 6 bolde

Victor Torp ser lovende ud og kunne sagtens være den næste lejespiller, der hives tilbage til FC Midtjylland og får chancen. Men det hjælper jo ikke Lyngby voldsomt meget, og det har det jo heller ikke gjort, at man egentlig stod tilbage med en høst i seneste transfervindue, der gav nogen anledning til tro på tingene.

Brian Hamalainen, aftalen med Augsburg om én sæsons lejeaftale med Frederik Winther og aftaler med Christian " Greko" Jakobsen fra SønderjyskE, Rasmus Thellufsen fra AaB og lejemålet med Jens Martin Gammelby i Brøndby IF var jo tæt på ideelt, i hvert fald på papiret, set for en klub af Lyngbys beskedne størrelse.

De nye folk har da også spillet, men når det kun har kastet fire point af sig, kan det jo dårligt kaldes en succes, selvom der i nogle kampe har været tegningen til noget godt.

Læs også:Spelmann vild med tidligere Brøndby-kammerat: Der venter ham noget stort

Læs også:Tidligere Brøndby-spiller forlader norsk klub: Han vil til udlandet

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Transferplanen: Kriseramte Lyngby lurepasser uden sportschef

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus