Video : Tipsbladet
Superliga

Spelmann vild med tidligere Brøndby-kammerat: Der venter ham noget stort

Martin Spelmann blev i efteråret genforenet med sin tidligere holdkammerat i Brøndby IF Marcus Lantz. Danskeren er fuld af lovord om den forhenværende midtbanekriger, der nu er blevet cheftræner.

I sæsonen 2006/2007 spillede Martin Spelmann og Marcus Lantz mange kampe sammen i Brøndby IF. 14 år senere blev de to midtbanekrigere genforenet i Sverige.

Det gjorde de i Mjällby, hvor Marcus Lantz var cheftræner i sidste sæson, og Martin Spelmann var på kontrakt i efteråret. Den lille klub fra byen Hällevik med godt 800 indbyggere blev en sensationel nummer fem i Allsvenskan, og det har for alvor printet Lantz' navn fast på det svenske trænerlandkort.

Martin Spelmann er da også meget imponeret over sin tidligere holdkammerat i Brøndby.

- Han er stadig en ung træner, men jeg er sikker på, at noget stort venter ham. Han skal naturligvis udvikle sig, men han er dygtig, siger Spelmann til tipsbladet.dk.

På trods af at Marcus Lantz førte upåagtede Mjällby til en femteplads i Allsvenskan, valgte klubben ikke at forlænge hans kontrakt. Årsagen var selvsagt ikke resultaterne. På sin hjemmeside skrev Mjällby i november, at Lantz' "måde at arbejde på ikke er optimal".

Det mener Martin Spelmann nu nok, at den er.

Læs også:Hjemvendt Superliga-spiller: Det var som at spille i Jyllandsserien

- Mjällby er en meget lille klub i en meget, meget lille by. Marcus kunne ikke bruge hver anden dag på at forklare de spillere, som sad på bænken, hvorfor han disponerede, som han gjorde, og det forstår jeg udmærket, for sådan er det, men det var ikke alle, der havde det på den måde, siger han og fortsætter:

- I sådan en situation fornemmede man, at det var en meget lille klub i en meget lille by. Det er nok lidt nemmere at gå sammen, og i bybilledet kender alle hinanden. Det er ikke et nemt sted at være cheftræner.

- Det var en helt anden kultur, end jeg har været vant til. Man var meget forsigtig, og alle skulle have det godt. Det skal alle selvfølgelig også, men fodbold er også et konkurrencemiljø, og det ligger implicit, at det kun er de bedste, der spiller. Det var lidt svært for nogle at forene sig med, var min fornemmelse.

Den 34-årige midtbanespiller fortæller, at han aldrig før har været i en klub som Mjällby - og han har ikke tænkt sig at prøve det igen.

- Det var for uprofessionelt til mig. Hele klubbens setup var meget under, hvad jeg nogensinde tidligere har oplevet. Mjällby er i gang med at udvikle sig, og de skal nok nå derhen, så ikke et ondt ord om dem, men det er i hvert fald ikke noget, jeg har lyst til at opleve igen, fastslår Spelmann, der dog meget gerne vil arbejde sammen med Marcus Lantz igen:

- Vi holder kontakt, og når han finder en ny klub, vil det automatisk være interessant for mig at få ham som træner igen. 

Læs også:Dansk U21-landsholdsspiller tæt på italiensk klub

Uheldig start i Sverige - god afslutning
Martin Spelmann skrev kontrakt med Mjällby 1. august, og han forlod den svenske klub ved årsskiftet.

På de fem måneder spillede danskeren seks kampe, men det burde have været mange flere.

- Jeg var utrolig uheldig og fik et vrid i anklen under min anden træning. Der kom det også til udtryk, at Mjällby er en meget lille klub og ikke har de samme ressourcer til eksempelvis behandling. Derfor tog en skade, som normalt ville tage halvanden uge at komme sig over, fire-fem uger. 

- Det skete i en periode med et meget tætpakket program med to kampe om ugen, så jeg missede desværre rigtig mange kampe, forklarer Spelmann.

Danskeren kom tilbage mod slutningen af sæsonen, og han spillede hele kampen, da Mjällby i næstsidste runde vandt 2-1 over de forsvarende mestre fra Djurgården. Netop det opgør står som noget særligt for midtbanespilleren.

- Jeg fik vist i den kamp, at jeg stadig har et meget højt niveau, og det var vigtigt – ikke mindst over for mig selv. Det har givet mig en masse sult. Det betyder, at jeg selv kan bestemme, når det skal være slut. Og det er det ikke for mit vedkommende, siger han.

Martin Spelmann er i øjeblikket klubløs, og han vil allerhelst finde en ny klub i Danmark - det kan du læse mere om her. 

Læs også:Ståle Solbakken ville forære ham væk - det vil Jess Thorup ikke

Læs også:Nordmand med kryptisk svar på FC København-rygte

Læs også:Medie: FCK og FCM lurede på ghanesisk midtbanemotor