Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndbys uventede gennembrud?

Tipsbladet zoomer ind på testkampen i Portugal mellem Brøndby og Real Salt Lake.

PORTUGAL (Tipsbladet): Brøndby tog lørdag hul på Atlantic Cup, da de nuværende toere i Superligaen slog MLS-klubben Real Salt Lake. Tipsbladet zoomer ind på Brøndbys præstation.

Brøndby - Real Salt Lake 2-1 
0-1 Anderson Julio (16.)
1-1 Yuito Suzuki (35.)
2-1 Nicolai Vallys (41.)

Kampens bedste:
I Brøndby er der store forventninger til Yuito Suzuki dette forår efter en relativ anonym start på Brøndby-karrieren, og i dag viste han hvorfor. Glimrende præstation af japaneren, som lå ved siden af Nicolai Vallys bag Ohi Omoijuanfo, og det fungerede fint. Suzuki har en god teknik, og den viste han flere gange prøver på. Formåede at drible forbi modstandere, og krydrede en fin kamp med en scoring. Brøndby har oprustet med Filip Bundgaard, men Suzuki giver ikke afkald på spilletid uden kamp. Det kan ligne et gennembrud i år - hvis han får chancen.

Kampens værste:
Frederik Alves var en af efterårets helt store solstrålehistorier, hvor tidligere brølere var pakket helt væk. Helt gemt er de dog ikke, for i dag leverede han en hjerneblødning af de helt store, da han kostede 1-0-målet til Real Salt Lake. Her smed han en aflevering lige i skoen på sin modstander, som langt udefra kunne score i tomt mål. Den dur ikke, når det bliver alvor igen.

Kampens detalje:
Daniel Wass er selvskrevet på Brøndbys centrale midtbane, men pladsen ved siden af ham har længe været op til debat. Skal Mathias Greve eller Josip Radosevic spille ved siden af ham, skal Nicolai Vallys rykkes en tak tilbage, eller prøver Jesper Sørensen en helt fjerde løsning? Pilen peger mod sidstnævnte, hvor unge Noah Nartey får chancen. Han spillede i hvert fald hele kampen i dag, og det vidner om tillid. Det er der også god grund til, for der er masser af potentiale trods hans spinkle status. 

Sådan gjorde de nye det:
Det var lige tidligt nok for Filip Bundgaard at støde til, så det var kun Jordi Vanlerberghe, der var med af Brøndbys nye spillere. Det så fint ud, og Vanlerberghe viste tydeligt, at han er med for at spille med bolden. Han havde endda også et langskud, som gik forbi. Uheldigvis for Brøndby var han involveret i et voldsomt sammenstød midt på banen, som resulterede i en udskiftning. Synd for Vanlerberghe og Brøndby, som vil krydse fingre for, at det ikke er noget alvorligt.