Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Det var sort uheld

Tipsbladet er her klar med vurderingen af Superliga-opgøret mellem Hvidovre IF og AGF.

Hvidovre IF - AGF 0-2 (0-1)
0-1 Patrick Mortensen (25.).
0-2 Magnus Knudsen (75.).

Kampens bedste:
Hvidovre IF
For første gang siden 1997 blev der spillet Superliga-fodbold på Hvidovre Stadion, men Per Frandsens tropper havde det svært i dagens opgør, hvor forskellen på de to holds kvalitet var tydelig, når AGF koncentrerede sig. 

Hvidovre dominerede ellers faktisk opgøret i den indledende fase, hvor hjemmeholdet gik målrettet gik målrettet efter at lægge pres på venstre side af AGF-defensiven, og flere gange havde man da også held med at overspille gæsterne. 

Lirim Qamili var Hvidovres klart største trussel i starten af kampen, hvor offensivspilleren flere gange truede på omstillinger, da han med sin fart og dribleevner voldte AGF store problemer. Desværre for Hvidovre gik Qamili i stykker efter 20 minutter, og derefter var hjemmeholdets offensiv decideret tandløs. Det var sort uheld for Hvidovre, der generelt har været hårdt plaget af skader i de første uger af sæsonen. 

Efter Qamilis exit var det svært at finde stærke Hvidovre-præstationer, men 36-årige Martin Spelmann leverede en solid fighterindsats på den centrale midtbane. 

AGF:
Århusianerne hentede en pligtsejr i Hvidovre, men det var bestemt ikke en pragtkamp, som AGF spillede i dag. Uwe Röslers mandskab var på hælene indledningsvist, og AGF burde have spillet i et højere tempo, så man kunne have lukket kampen tidligere. 

For der klasseforskel i dag, når AGF engang imellem valgte at skrue op for tempoet - som man eksempelvis fik at se ved 1-0-målet. AGF spillede for langsomt, og Uwe Rösler erklærede sig da også utilfreds med præstationen efter de første 45 minutter, hvor tyskeren efterlyste mere fart i spillet. 

Der var ingen AGF'ere, der storspillede i dag, men Tobias Bech virkede meget veloplagt, da den tidligere Viborg-spiller blev indskiftet efter en times spil. 

Kampens værste: 
Kampen blev afgjort efter en skrækkelig defensiv aktion i det 75. minut, hvor Nicolai Geertsen og Filip Djukic slet ikke fik kommunikeret ordentligt i feltet. Dermed forærede Hvidovre bolden til den indskiftede Magnus Knudsen, som lukkede opgøret ved at sparke bolden i et tomt mål. 

Kampens detalje: 
Det var absolut ikke et opgør præget af champagnefodbold, for der var alt for mange tekniske fejl hos begge hold, men AGF viste klassen i en enkelt aktion i første halvleg, da Mads Emil Madsen og Felix Beijmo for en gangs skyld skruede op for tempoet og lavede en ét-to-kombination, som splittede Hvidovre-forsvaret ad.

Den svenske wingback kunne herefter servere bolden for fødderne af Patrick Mortensen, der ikke kunne undgå at score.