• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Tipsbladets dom: Så kan I jo ikke blive mester

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Vi er klar med Tipsbladets dom fra opgøret mellem FC Nordsjælland og Hvidovre IF.

Af Kenneth Jensen

FC Nordsjælland - Hvidovre IF 0-0 (0-0)

Kampens bedste:
FC Nordsjælland:
Gaaaab.

Det var en svag præstation af FC Nordsjælland, der ikke styrkede sin guldkandidatur. Kun få spillere ramte et nogenlunde niveau, og det må virkelig skuffe FC Nordsjælland-træner Johannes Hoff Thorup. For FCN skal naturligvis slå Hvidovre IF sikkert. Først mod slutningen af opgøret kom der lidt tempo og fart i FCN-holdet - de første 75 minutter var ganske enkelt en langgaber.

FCN's bedste spillere var Daniel Svensson og Jeppe Tverskov. Sidstnævnte får fidusbamsen, da han vandt en masse dueller på midtbanen og også formåede at aflevere videre og frem i banen. Men sandheden er bare, at det var utroligt skuffende, hvad guldkandidaten præsterede. Man skabte få chancer, spillede uden fart og overskud.

Lad os være ærlig: Man bliver jo ikke dansk mester, hvis man ikke formår at slå at nedrykningsfavoritten Hvidovre IF på egen bane.

Hvidovre IF:
Der var mange stærke præstationer hos Hvidovre IF. Der blev slidt og slæbt på midtbanen, hvor Martin Spelmann piskede rundt som en vanvittig. I angrebet var Lirim Qamili farlig, og i defensiven stod forsvaret anført af Daniel Stenderup godt.

Alle mand krigede løs.

Og målmand Filip Djukic, der startede usikkert, spillede en stor kamp.

Men prisen går denne gang til Martin Spelmann. Han fløj rundt på banen og var en evig kilde til uro i FCN's opspil. Stor kamp af den 36-årige midtbanespiller.

Kampens værste:
Christian Rasmussen havde fået chancen fra start, men han greb den slet ikke. Ajax-talentet, der er udlejet i denne sæson, spillede en sløj første halvleg, hvor han ikke for alvor kom ind i spillet og for ofte gik og gemte sig. I pausen sagde træner Johannes Hoff Thorup til Viaplay, at nogle spillere havde fået at vide, at de skulle steppe op. Det havde Rasmussen med sikkerhed fået at vide, men U-landsholdsspilleren lykkedes bare slet ikke. Det var ikke hans kamp, og han endte da også med at blive udskiftet.

Stortalentet fik ikke overbevist om, at han også skal starte inde i næste opgør.

Kampens detalje:
Hvidovre IF er sidst i Superligaen, og klubben har endnu til gode at vinde i denne sæson. Det tog da også bare 13 sekunder, før oprykkeren begik den første kæmpe fejl i opgøret, da keeper Filip Djukic afleverede bolden lige til Ibrahim Osman. Djukic kom tilbage og reddede forsøget, men sådan nogle fejl koster i en liga som Superligaen. Og det er en af forklaringerne på, at Hvidovre IF ikke har flere point. Denne gang gik det ikke galt, men i længden koster det for meget at lave fejl som disse, så de skal ud af Hvidovres spil, hvis klubben også skal overleve i rækken.