• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladets dom: Vanvid! Han får en statue i Århus

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet sætter fokus på opgøret mellem AGF og Brøndby IF, som endte med bronzemedaljer til århusianerne efter et fuldstændig vanvittigt comeback.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

AGF - Brøndby IF 3-3 (0-2)
0-1 Ohi Omoijuanfo (11.)
0-2 Josip Radosevic (38.)
0-3 Mathias Kvistgaarden (67.)
1-3 Jelle Duin (74.)
2-3 Patrick Mortensen (81.)
3-3 Jelle Duin (85.)

Kampens bedste:
AGF
Man skulle helt frem til Jelle Duins indskiftning i minut 74, før AGF kom igang. Han fik vendt begivenhederne fuldstændig på hovedet med sit drøn fra distancen, som kandiderer til årets mål, mens han også sikrede AGF et straffespark og rødt kort til Kevin Mensah, som endte i en scoring fra elleve meter og kolossal spænding til det sidste. Den spænding sørgede hollænderen selv for at bringe til eufori, da hans udligning til 3-3 sendte bronzemedaljerne til AGF. Han skal retur til AZ Alkmaar til sommer, men inden da bliver der rejst en statue af ham i Århus.

Brøndby IF
Josip Radosevic blev kasseret, da ambitionen om boldbesiddende fodbold og hurtige kombination blev forsøgt med ansættelsen af Jesper Sørensen. Målsætningen bristede dog relativt hurtigt, og så blev der igen brug for den kroatiske kriger. Mod AGF gik erobringsmaskinen igen forrest og krydrede indsatsen med en frisparksscoring. Det sidste kvarter trækker gevaldigt ned, men det gør det for samtlige spillere i Brøndby, der ellers indtil da havde leveret en god præstation.

Kampens værste:
Det er svært at tale om AGF's flotte forår uden at nævne svenske Kevin Yakob. Det sidste punktum blev dog et grimt et af slagsen, da han først forærede en afslutning til Mathias Kvistgaarden, som han dog selv fik rådet bod på. Den var dog hurtigt gal igen for Kevin Yakob, der som sidste mand måtte rive Nicolai Vallys omkuld, da han uopmærksomt tabte bolden til ham. Svenskeren fik marchordre, og Brøndby scorede på det efterfølgende frispark. Resten af kampen er nu historie.

Kampens detalje:
Jelle Duins flugter fra kanten af straffesparksfeltet stryger direkte ind på listen som et af årets mål i Superligaen. Scoringen er utvivlsomt kampens detalje, og den kickstartede et fuldstændig vanvittigt comeback af AGF.