Foto: IMAGO
Superliga

Tøffe i chok: Det er sateme ringe spionarbejde!

Spionsagen fra Herning har fyldt en del i kølvandet på weekendens Superliga-runde, og det er ufortjent i den forstand, at der - hvis det vitterligt var en spion - er tale om elendigt spionarbejde, lyder det fra Tipsbladets kommentator Stig Tøfting.

Den såkaldte "spionsag" har fyldt en del efter søndagens vanvittige duel i Aarhus mellem AGF og FC Midtjylland. Lørdag spottede man i det midtjyske en herre på sidelinjen, som filmede træningen.

Om det var iført skæg og blå briller, melder historien ikke noget om, men i FC Midtjylland var det i hvert fald ikke en gæst, man brød sig særlig meget om, og "ulvene" mistænker formentlig AGF-lejren for at have sendt et par øjne til Herning for at aflure Thomas Thomasbergs gameplan. AGF afviser dog blankt at have sendt en spion til det midtjyske.

Under alle omstændigheder er der tale om en spektakulær sag, som absolut ikke imponerer Tipsbladets kommentator Stig Tøfting, der ikke ser nogen stor spion i vedkommende, som blev spottet på anlægget i Herning.

- Det er sateme ringe spionarbejde, det er jeg bare nødt til at sige! Mig bekendt er en spions fornemste opgave ikke at blive opdaget, og så er det jo noget tosset at stå med et kamera helt åbenlyst fremme og filme hele træningen. Jeg ved ikke, hvem det var, men der er i hvert fald ikke nogen James Bond gået tabt i ham, fastslår Stig Tøfting.

Men var det overhovedet en spion, eller er det FC Midtjylland, der ser syner? "Tøffe" er i tvivl.

- Jeg har som sagt ingen idé om, hvem vedkommende er, men hver gang, jeg ser en asiat, render de rundt med et kamera. Kan det ikke bare have været en sydkoreaner, som var inde for at se Cho? Det er vel en mulighed, siger Tøfting, der også hæfter sig ved FCM's forklaring om, at man forsøgte at få fat i vedkommende, som filmede træningen:

- Hvad prøvede de på? Altså, er vi ude i, at spionen løb fra dem alle sammen, kastede sig bag rattet og lavede hjulspind, mens han i al hast forlod Herning? Den fortælling gad jeg godt høre. 

Hvis man gerne vil lure på en anden klubs træning, behøver man i øvrigt slet ikke at luske rundt som en anden PET-agent, lyder det fra Tipsbladets kommentator.

- Man kan jo bare sende én til træning, for helvede! Mange træninger er åbne, og så kan man jo se det hele og notere ned bagefter. Eller også kan man tage et par høretelefoner i og tale i telefon under træningen. Der er mange muligheder, og så er vil tilbage ved, at det godt nok er dårligt spionarbejde. Jeg håber sgu ikke for AGF's skyld, at det var dem, der havde sendt ham - så skal de vist til at uddanne nogle bedre spioner. 

Ja, det var et mirakel, Thomasberg! 
Selve opgøret inde på banen var blottet for spioner, men kampen var alligevel et James Bond-plot værdigt med udeholdets sejrsmål til 3-2 i slutminutterne med to mand i undertal.

- Det var en fuldstændig vanvittig kamp, fastslår Stig Tøfting.

AGF indledte opgøret helt forrygende og burde have punkteret al spænding i løbet af den første halve time, men FC Midtjylland kæmpede sig tilbage, og til sidst endte det mirakuløst med Charles' sejrsmål i syvende minuts overtid. Efter kampen var Thomas Thomasberg dog ikke klar til at klistre prædikatet "mirakel" på FCM's triumf.

Men det vil Tipsbladets kommentator gerne gøre for ham.

- Det var et mirakel, det er jeg bare nødt til at sige til Thomasberg. Det kommer bag på mig, at han kan sige andet. Jeg tror nu også, at Thomasberg på et tidspunkt gerne ville have solgt kampen for 2-2, siger Tøfting og tilføjer:

- FC Midtjylland har ikke helt fundet melodien rent spillemæssigt, og det er jo i virkeligheden spøjst den måde, FCM har indledt foråret. I Brøndby var man 11 mod 10 og kunne ikke udnytte det, men til gengæld kunne man vinde 9 mod 11 i Aarhus. I Brøndby havde hjemmeholdet en fremragende målmand i Patrick Pentz, og i går var det i høj grad Jonas Lössls redninger, der gjorde, at FC Midtjylland ikke knækkede. Det er komisk.

For AGF er det bare tragikomisk.

- Med en sejr i går kunne AGF have drømt om medaljer - det kan man godt skyde en hvid pil efter nu, fastslår Stig Tøfting. 

Rundens konge:
Nicolai Vallys er Superligaens MVP - og måske er han Superligaens bedste spiller. Det er en længere diskussion, men han er i hvert fald et godt bud. Dominerede fuldstændig i Odense med to assists for Brøndby, som i mine øjne er det bedst spillende hold i Superligaen lige nu. 

Rundens klovn:
Sverrir Ingi Ingason begår to straffespark, og da han rager sit andet gule kort til sig, efterlader han sine holdkammerater med to mand i undertal. Det er jo torskedumt af en spiller, der skal bidrage med rutine til FC Midtjylland.