Video : Tipsbladet
Superliga

Sikker Tøffe: Han kan gå direkte ind på tysk hold

Stig Tøfting er vældigt imponeret af FC Midtjyllands Oliver Sørensen.

Oliver Sørensen har i denne sæson fået sig et gennembrud i FC Midtjylland, og hvis det står til den tidligere Bundesliga-profil Stig Tøfting, så passer FCM-midtbanespilleren præcis til den bedste tyske række.

Det fortæller han på TV3 Sport, hvor han understreger, at Sørensen er både dygtig og moden nok til at komme dertil.

- Jeg kan sagtens se, at specielt Tyskland vil passe godt til ham, fordi boks-til-boks-spillere, det er ønsketænkning for tyske klubber at have en, der kan levere som Oliver kan. Så det er jeg slet ikke i tvivl om, at han vil kunne, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

Desuden kan han godt forstå, at FCM's sportsdirektør Peter Sand kan stå og tage det roligt i forhold til Sørensens fremtid - men husker på, at det er pengene, som afgør det.

- Får de et højt nok tilbud på Oliver Sørensen til sommer, så sælger de ham selvfølgelig. Det er en del af forretningen. Men det er ikke for en hvilken som helst pris, at man sælger ham, fordi de har jo også andre planer med, at det ikke kun er FC København, der skal spille i Champions League, siger Stig Tøfting.

Endvidere mener Tøfting, at FCM-spilleren ikke har behov for et trin mellem Superligaen og Bundesligaen.

- Det kan da godt være, at han ikke lige går ind fra start, men tror, at han ret hurtigt vil slå til, fordi han har mange plusser. Hans fysik, løbevillighed og de lunger, han har. Der er ingen tvivl om, at han vil gå an. Det er ikke Bayern München, det er ikke dér, vi er. Men han vil sagtens kunne gå ind i en tysk Bundesliga-klub og spille, fastslår Tøfting.

Oliver Sørensen har spillet 27 kampe før søndagens opgør i denne sæson på tværs af alle turneringer. Her er det blevet til fem mål og fire assister.