Foto: Alamy
Superliga

Tøfting: Han skal være førstevalget, Neestrup

Stig Tøfting forstår ikke meget af, at Christian Sørensen er så lagt fra spilletid i FC København.

Christian Sørensen står ikke forrest i køen til spilletid i FC København – tværtimod.

Til mandagens derby var den 31-årige venstre back ikke engang i truppen, og Jacob Neestrup kunne godt have haft brug for ham.

Birger Meling blev nemlig skadet i første halvleg, og Peter Ankersen blev hans erstatning, hvilket skubbede Elias Jelert over på venstre back.

Tipsbladets kommentator Stig Tøfting forstår ikke meget af, hvorfor Christian Sørensen ser ud til at være fjerdevalget på københavnernes venstre back.

- Det er et valg, Neestrup har truffet. Neestrup ser ikke Christian Sørensen som den direkte afløser for Birger Meling.

- Han har to mand før Christian Sørensen på den venstre back, som det ser ud for mig. Både Jelert og Kevin Diks ser ud til at stå foran på venstre back. Det ser ud til, han er fjerdevalg.

- I min verden har han på ingen måde spillet sig af. Det er bare et valg af Neestrup, der valgte to højrebenede spillere på venstre back foran ham. Men det er Neestrups ret at vælge, hvem han vil bruge, siger Stig Tøfting.

Stod det til ’Tøffe’, så var Christian Sørensen førstevalget på FC Københavns venstre back.

- Han er ikke mit fjerdevalg.

- Min personlige holdning og mening er, at jeg hellere ville spille med Christian Sørensen, end jeg vil spille med Meling.

- Men når man henter en spiller af den kaliber som Meling, så er det klart, at Christian Sørensen ikke kan se sig selv som førstevalg på den position, men han er mit førstevalg.

- Jeg forbinder ham med Niclas Jensen, som jeg spillede på landsholdet med i sin tid. Ikke verdens hurtigste spiller men sindssygt pålidelig. Han var virkelig sikker på bolden, og man kunne altid spille bolden ud til ham, og det kan man også med Christian Sørensen, siger Stig Tøfting.

Selvom spilletid synes langt væk, så skal Christian Sørensen ikke søge nye græsgange, mener Stig Tøfting.

- Med Christian Søresens alder og historik er han stadig et rigtig godt sted, og han har jo fået kampe. Jeg synes, han er umanerlig langt væk fra spilletid, når han nu bliver sorteret helt fra.

- Jeg tror, Christian Sørensen er mega glad for at være i FC København. Han har stadig godt til tilbage af sin kontrakt, så han skal ikke gøre noget. Han er i en god klub. Det er det bedste sted, han har været i sin karriere, så han skal bare blive ved med at gøre det, som han gør, siger Stig Tøfting.

FCK kunne have fået rødt
Dagen derpå bliver der stadig talt flittigt om mandagens store Superliga-kamp, og en ting der deler vandene er situationen med Elias Achouri og Jordi Vanlerberghe.

Efter en hård belgisk tackling sparkede Achouri ud efter Brøndby-stopperen, der kastede sig i græsset.

Achouri slap dog for rødt kort, selvom det havde været på sin plads, mener Stig Tøfting, der selv dækkede kampen for Viaplay.

- Intentionen om at sparke en anden, når bolden den er væk, det er nok til at give rødt kort. Så der er ikke så meget at komme efter.

- Så havde han givet et rødt kort, så havde det været fint nok. Men vi ved også godt, at der skal lidt mere til, end hvis det er en kamp mellem Randers og Lyngby – uden at forklejne det.

- Men Sandi Putros var ret tæt på situationen, og det er ikke sådan, han laver en klar og åbenlys fejl, for så skal VAR også træde ind. Han må jo vurdere, at det ikke er nok.

- Men jeg har fuld forståelse for, hvis der sidder en dommer og siger, at det skulle have været et rødt kort, siger ’Tøffe’.

’Tror ikke på FCK som mester’
Siden sæsonstart har Stig Tøfting peget på FCK som dansk mester, men efter mandagens derby er der kommet andre boller på suppen hos plæneklipperen.

FCK er nu fem point bag Brøndby, og det kan derfor godt se svært ud, selvom der stadig er ni kampe tilbage.

- De (FCK, red.) har gjort det svært for sig selv. Det er ikke fordi, det bliver venstrehåndsarbejde for dem at tage til Farum i næste runde på kunstgræs. Og deres næste udekamp i mod Midtjylland, hvor de har vundet en af de seneste 13.

- For første gang sidder jeg med den fornemmelse, at det godt kan være, det ikke bliver FC København, der vinder mesterskabet. Det vil være min umiddelbare holdning lige nu.

- Jeg tror i hvert fald ikke på FC København, som jeg har troet på dem. Jeg har hårdnakket troet på, at FCK nok skulle vinde mesterskabet, siger Stig Tøfting.

Rundens top
- Det er svært at komme uden om Brøndby, når de vinder i Parken, men hvis vi skal se på andet end derby, så er det oplagt at kigge til Randers.

- Der var ikke ret mange, der havde set den komme, at Randers lige pludselig er begyndt at spille tennis. Jeg var sikker på, det ville blive en meget jævnbyrdig kamp, men Randers har nu bevist, at overlevelse er mest sandsyligt, siger Stig Tøfting.

Rundens flop
- Det er svært at komme uden om Lyngby.

- Efter en overbevisende sejr over Viborg, er de nu kommet eftertrykkeligt ned på jorden igen. Der er nok fare på færde alligevel.

- Hvis de havde vundet i Randers, så havde mange nok tænkt, at Lyngby er for gode til at rykke ned, men nu bliver de mindet om, at det er de altså ikke, siger Stig Tøfting.