Foto: Getty Images
Superliga

Transfer-fest i Superligaen? Småpenge for dem

Især én faktor peger i retning af, at der også kan komme fart på transfermarkedet i 2024, måske allerede til januar.

2023 er et overstået kapitel for Superligaens vedkommende.

Der mangler stadig nogle pokalkampe og to spændingsmættede kampe i København og Bulgarien for FC København og FC Nordsjælland, men Superliga-sæsonen er spillet til ende med en tæt top og flere nye, interessante profiler i toppen af rækken.

I sommer satte Superliga-klubberne en fænomenal, for ikke at sige uhyggeligt høj, transferrekord med salg for 880 millioner kroner på et på mange måder glohedt europæisk transfermarked.

Det er ekstremt usandsynligt, for ikke at sige umuligt, at januar-transfervinduet på nogen måde kommer i nærheden af det niveau, alene fordi de fleste store handler i Europa og dermed også i Danmark finder sted om sommeren.

- Vi har lige haft to-tre transfervinduer efter corona, der har været nærmest euforiske, og som også har været påvirket af, at der er udsigt til langt større indtægter i Champions League. På den måde har mange klubber allerede været i gang med at investere i truppen, så de kommer med i de nye Europa-turneringer fra sommeren 2024, siger Jesper Jørgensen fra Deloitte til Tipsbladet.

Jørgensen, der er partner og økonom ved det store, internationale konsulentfirma, ser især en faktor, der kan sætte fut i markedet i 2024, selvom aktiviteten på markedet ser ud til at falde lidt.

- Saudi-Arabien vil bare blive ved. Det er nemmere for dem om sommeren, hvor spillere har kontraktudløb, og klubberne i Europa lettere kan overtales til at sælge. Men jeg vil tro, at de kommer til at støvsuge markedet i januar for de spillere, det er muligt at få fat på, og det kommer vi til at se igen og igen de næste mange transfervinduer, siger Jesper Jørgensen.

I sommer kom Allan Sousa fra Superliga-nedrykkeren AaB til en mindre men pludselig særdeles velhavende klub i fjerdebedste række i Saudi-Arabien, og flere spillere fra danske klubber eller danskere i udlandet kan igen blive aktuelle.

For pengene kommer ikke til at være nogen begrænsning for klubberne og den stat, der finansierer dem, forudsiger Jesper Jørgensen.

- Saudi-Arabien har så mange penge at investere i det her, at det for dem er de rene småbeløb set i det store billede.

- De har så mange penge, småbeløb at købe spillere – de overhovedet ikke brugt alle pengene på spillere i sommer. De har overhovedet ikke brugt alle pengene med de spillere, de hentede til ligaen i sommer. De skal have vinterlegene i Asien, VM-slutrunden, klub-VM begynder nu her i Saudi-Arabien. De har pengene til at blive ved med at disrupte fodboldbranchen og gøre livet svært for Liverpool og hvem det nu kommer til at gå ud over næste gang, siger Jesper Jørgensen.

De mange penge i transfermarkedet betyder også fejlkøb i Superligaen. Læs om det her, og hvorfor store fejlkøb i toppen af Superligaen ikke nødvendigvis er ensbetydende med dundrende fiasko.