• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: Afventende Brøndby leder efter angriber og venstre back

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

De går ind til et transfervindue, hvor der kan komme salg, men det bliver ikke vildt og voldsomt i Brøndby IF, som man måske har set i tidligere sæsoner. Klubben mangler dog et par spillere, og det arbejde er Carsten V. Jensen i gang med at se på.

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Brøndby IF.

Sommerens tilgange:
Rezan Corlu (Lyngby, leleaftale retur)

Sommerens afgange:
Samuel Mraz (Empoli, lejeaftale retur)
Kasper Fisker (kontrakudløb)
Simon Tibbling (FC Emmen)
Ante Erceg (Osijek, lejeaftale)

LÆS ALLE udgivede transferplaner sommeren 2020 her

Kommende kontraktudløb:
Ingen

Læs også:Svendsen blev OB-topscorer: Lidt overrasket faktisk

Her kan der sælges:
Brøndby IF har allerede solgt midtbanespiller Simon Tibbling, men det er meget muligt, at der bliver solgt mere. Marvin Schwäbe, Hjörtur Hermannsson, Anthony Jung og Lasse Vigen Christensen har alle bare et år igen af deres aftaler med de blå-gule. Så spørgsmålet er det her: Sælg nu eller risiker at miste dem på en fri transfer om et lille år.

Målmand Schwäbe har været rygtet til Tyskland, men Brøndby kræver med sikkerhed også en pæn sum penge for at slippe målmanden, der er det klare førstevalg. Anderledes forholder det sig nok med Hermannsson, som Brøndby vil kunne erstatte med noget internt, for eksempel Anton Skipper eller en helt fit Joel Kabongo. I forhold til Hermannsson har været rygter om Leeds.

Anthony Jung har været ude og sige, at han gerne vil hjem til tysk fodbold, mens Lasse Vigen ikke har vist sig bedre end konkurrenterne på midtbanen, hvorfor han også kan være en spiller, der bliver solgt, hvis der er interesse.

Angriber Mikael Uhre skal angiveligt være højt på ønskelisten i Lyngby, men det er tvivlsomt, om BIF vil slippe spilleren, der har leveret fine præstationer efter coronapausen.

Her kan der købes:
Køb afhænger af salg - sådan er det de fleste steder, også i Brøndby, hvor Carsten V. Jensen har indikeret, at man er defensiv i transfervinduet.

Læs også:Medie: Danske klubber følger Mike Jensen

Klubben leder efter en angriber, da man har sendt Ante Erceg til Osijek på en lejeaftale, ligesom man har sagt farvel til Samuel Mraz, der er vendt tilbage til Empoli. Her mangler de blå-gule fortsat noget efter januar-salget af Kamil Wilczek. Aktuelt er der kun Simon Hedlund og Mikael Uhre i førsteholdstruppen. Det svenske talent Oskar Fallenius er i skrivende stund til prøvetræning i Brøndby og kan være en løsning. 

Venstrebacken er også en position, hvor man mangler noget konkurrence - specielt hvis Anthony Jung smutter, da han er den eneste naturlige venstre back/wing back. Birk Risas navn har blæst lidt i vinden.

I midterforsvaret kan der også blive brug for en gardering, da man spiller med tre centrale stoppere. Især hvis både Jung og Hermannsson forlader klubben.

Tobias Børkeeiet er tilbage i fuld vigør efter en langvarig skade, og det gør nok, at man kan sælge Lasse Vigen Christensen og fortsat føle sig tryg ved bredden til de tre pladser på den centrale midtbane. Til pladserne har man Anis Ben Slimane, Tobias Børkeeiet, Josip Radosevic, Morten Frendrup og Rezan Corlu. Også Jesper Lindstrøm kan spille på midtbanen, men spørgsmålet er, om ikke han er bedst i angrebet i Niels Frederiksens 3-5-2.

Citatet:
Fodbolddirektør Carsten V. Jensen til Eurosport i starten af juni:
- (Anthony) Jung er en dygtig spiller og har haft et godt forår for os, så det er ikke bare sådan, at vi forærer dygtige spillere væk. Han repræsenterer en værdi, og kommer den ikke ind via markedet, vil Jung være her til næste år.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, fodbolddirektør
Ole Palmå, administrerende direktør
Jan Bech Andersen, ejer og bestyrelsesformand

Læs også:Transferplanen: Vender Mathias Zanka Jørgensen hjem til FC København?

Læs også:OB i mulige spillerhandler: Der er altid noget bevægelse

Læs også:Randers vinder kampen om nigeriansk kantspiller

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020