Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Bayer Leverkusen viser interesse for FCN-stjerne

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på FC Nordsjælland.

Selv om de i sommer sagde farvel til to store profiler i form af Mohammed Kudus, der er skiftet til AFC Ajax, og Mikkel Damsgaard, der er rykket til Sampdoria, har FC Nordsjælland formået at gøre nye, unge spillere klar. Klubben er aktuelt numer otte i Superligaen - fire point efter FCK på sjettepladsen.

Abu Francis fik et lille gennembrud i løbet af efteråret, og flere unge spillere viste, at de er klar til at tage over hos Farum-klubben.

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på FC Nordsjælland.

Vinterens tilgange:
Ingen

Læs også:Efter trylleri i Italien: Store klubber har noteret sig dansk stjerneskud

Vinterens afgange:
Gideon Mensah (Varbergs BoIS)
Mikkel Rygaard (LSK Lodz)

Kommende kontraktudløb:
Martin Vantruba (30. juni 2021, lejeaftale)
Ulrik Yttergård Jenssen (30. juni 2021)
Clinton Antwi (30. juni 2021)

Her kan der sælges:
De har allerede solgt Mikkel Rygaard, og dermed er der åbnet for nogle unge spillere på midtbanen, hvor der er flere store talenter på vej.

Det er klart, at Kamaldeen Sulemana er interessant for store klubber, og på rygteplan skal Bayer Leverkusen være interesseret. Det ligner dog umiddelbart, at FCN tidligst vil sælge til sommer, og i det hele taget kunne det godt gå hen og blive et stille transfervindue.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Ombejlet Fremad Amager-talent rygtes til udlandet

Naturligvis kan der være et par udlejninger og en spiller eller to fra bredden, der bliver solgt, men umiddelbart ligner det et vindue, hvor ledelsen holder på truppen. En mulighed for et salg kan være Magnus Kofod, hvis det rigtige tilbud kommer. Han har talt om at prøve sig af i udlandet snart.

Her kan der købes:
Det tegner også mest til at være en udviklingsspiller eller to, man henter i dette transfervindue, hvis man henter noget. FC Nordsjælland er godt besat på alle positioner og har en god kombination af ungdom og rutine.

Sælger man en spiller som Kamaldeen Sulemana, kan det måske komme på tale at gøre noget, men som de så ofte gør i FC Nordsjælland, er fokus på udvikling af egne spillere, inden man går i transfermarkedet og handler.

Citatet:
Sportschef Jan Laursen til Ekstra Bladet om Kamaldeen Sulemana og Mohammed Diomande:
- Det er to exceptionelt gode spillere, som der også var store forventninger til, inden vi så dem i Superligaen. Det er da rart, at de forventninger er blevet bekræftet.

Nøglepersoner:
Flemming Pedersen, cheftræner
Jan Laursen, sportschef
Tom Vernon, ejer

Læs også:- Brøndby rækker ud efter DM-guldet

Læs også:Tynder ud i Brøndby-lazarettet: Flere spillere på vej tilbage

Læs også:Efter meniskskade: Mohammed Kudus er klar til kamp