Transferplanen: Køb en angriber eller ryk ned
Foto: Getty Images
Superliga

Transferplanen: Køb en angriber eller ryk ned

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner i sommerens transfervindue. Her retter vi fokus på Lyngby Boldklub.

Lyngby-fansene kan glæde sig over, at forsvarsprofilen Lucas Hey endnu ikke er solgt. Men det er ikke i defensiven, at De Kongeblå har set svagest ud. De offensive spillere havde det svært i den forgangne sæson, og det har cheftræner Frey Alexandersson og co. naturligvis bemærket.

Derfor er der kommet nye offensive kræfter i form af Magnus Kaastrup og Jonathan Amon. To spillere, der hver især har kæmpet med forskellige problemer, men i Lyngby håber man, at de kan være med til at sætte gang i offensiven igen.

Hvis Lyngby ikke skal rode rundt i bunden som i sidste sæson, skal en angriber med mål i støvlerne hentes. Ellers bliver det svært.

Sommerens tilgange:
Magnus Kaastrup (IK Sirius, retur fra lejeaftale)
Zean Dalügge (HB Køge, retur fra lejeaftale),
Jonathan Amon (fri transfer)
Magnus Riisgaard Jensen (AC Horsens)

Sommerens afgange:
Thor Høholt (kontraktudløb)
Kristian Riis (kontraktudløb)
Petur Knudsen (kontraktudløb)
Frederik Ibsen (kontraktudløb)
Sebastian Koch (Sønderjyske)
Adam Vendelbo (Nykøbing FC, lejeaftale)
Mathias Kristensen (Kolding, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Jannich Storch (30. juni 2024) 
Mads Kikkenborg (30. juni 2024)
Andreas Bjelland (30. juni 2024)
Brian Hamalainen (30. juni 2024)
Lucas Hey (30. juni 2024)
Johan Meyer (30. juni 2024)
Marcel Rømer (30. juni 2024)
Rezan Corlu (30. juni 2024)
Tochi Chukwuani (30. juni 2024)
Sanders Ngabo (30. juni 2024)
Magnus Kaastrup (30. juni 2024)
Jonathan Amon (30. juni 2024)
Zean Dalügge (30. juni 2024)
Alfred Finnbogason (30. juni 2024)

Her kan der sælges:

Lucas Hey har spillet et fremragende forår, og han er nok på vej videre. Det er helt sikkert, at en række danske og udenlandske klubber er varme på ham, så det er et spørgsmål om tid, før han er fortid i Lyngby.

Kjeldsen og co. har dog sikret sig Magnus Riisgaard Jensen, så det vil ikke være en katastrofe, hvis Hey bliver solgt, selvom nyindkøbet ikke er lige så dygtig.

De Kongeblå kan til gengæld havne i store problemer, hvis man modtager et bud på Mads Kikkenborg, som man ikke kan sige nej til. Målmanden har leveret på et højt niveau og været en af klubbens bedste spillere i det mirakuløse forår.

Hvis han bliver solgt, skal Lyngby hurtigt finde en god erstatning. Det er klubben udmærket godt klar over, for i starten af sæsonen havde man Frederik Ibsen på mål, og han havde bare ikke niveauet til Superliga-fodbold. Den fejl vil man ikke gentage i Lyngby.

Her kan der købes:

Offensiven skal forstærkes, helt specifikt angriber-posten, det er egentlig meget simpelt. Og det gør heller ikke noget, hvis en kreativ midtbanespiller eller to også kommer til klubben.

Lyngbys offensivspillere havde i den forgangne sæson svært ved at komme frem til chancer, og angriberne blev ikke serviceret ordentligt. Det skal der ændres på, ellers kan Alexandersson og co. vinke farvel til Superligaen.

Man skal først og fremmest kigge efter en 9’er med mål i støvlerne. De nuværende angribere som eksempelvis Frederik Gytkjær har naturligvis lidt under, at Lyngby i mange kampe har stået langt nede, men det er ikke godt nok kun at lave fem mål over en hel sæson.

Jonathan Amon og Magnus Kaastrup er nye folk i truppen, men den førstnævnte har i flere år kæmpet med skader, og sidstnævnte har ikke haft succes i Sverige, så man ved ikke rigtig, hvad man skal forvente af dem.

Nøglepersoner:
Freyr Alexandersson, cheftræner
Mikkel Beckmann, assistenttræner
Jonathan Hartmann, assistenttræner 
Nicas Kjeldsen, fodboldchef