Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: PC skal lukke store huller

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner i sommerens transfervindue. Her retter vi fokus på FC København.

FC København er altid en af de mest spændende klubber at følge i et transfervindue.

Klubben har det klart største spillerbudget herhjemme, og man har vist, at man kan spille med nogle økonomiske muskler, som andre danske hold ikke kan. Men efter to mesterskaber i træk er det også et godt spørgsmål, hvordan Jacob Neestrup og Peter Christiansen formår at bygge endnu mere på.

Der skal ryddes op i truppen, og der skal hentes nogle stærke navne til. Jordan Larsson er til FCK-fansenes store fornøjelse købt fri i Schalke 04 efter et fremragende forår, men et indkøb af svenskeren er ikke nok - der skal mere til.

Sommerens tilgange:
Luther Singh (GD Chaves, lejeaftale retur)
Orri Oskarsson (Sønderjyske, lejeaftale retur)
Daniel Haarbo (FC Helsingør, lejeaftale retur)
Jordan Larsson (Schalke 04)
Theo Sander (AaB)

Sommerens afgange:
Marko Stamenic (Røde Stjerne)
Karl-Johan Johnsson (kontraktudløb)
Carlos Zeca (Panathinaikos)
Mohamed Daramy (AFC Ajax, lejeaftale retur)
Mikkel Kaufmann (Union Berlin)
Hakon Haraldsson (Lille)
Daniel Haarbo (Aarhus Fremad, lejeaftale)

Kommende kontraktudløb:
Daniel Haarbo (30. juni 2024)
Peter Ankersen (30. juni 2024)

Her kan der sælges: 
Bliver Hakon Haraldsson eneste store profilsalg i FC København denne sommer? Der bliver spekuleret lidt løst i, om målmand Kamil Grabara også er på affyringsrampen efter to mesterskaber ud af to mulige i FCK-trøjen, og han har både været rygtet til italienske og engelske adresser. Det bliver interessant at se, hvad 'PC' gør, hvis der ruller et stort bud ind på polakken.

Derudover skal FC København skille sig af med en del fyld. Paul Mukairu, Luther Singh og Khouma Babacar skal alle væk, og det vil frigive en del lønkroner. Mon ikke også, at Mamoudou Karamoko skydes afsted, hvis der ruller et pænt bud ind på ham. 

Også Ísak Bergmann Jóhannesson kan være på vej videre, da han vil have mere spilletid, og man kan godt forestille sig, at han enten bliver udlejet eller solgt.

Her kan der købes:
Meget afhænger af spillersalg. Sælges Grabara eksempelvis, så er det klart, at FC København skal ud og finde en erstatning, som kan tage direkte over for den dygtige polak. Theo Snader er hentet ind som reserve i første omgang.

Sikkert er det, at David Khocholava misser de næste måneder med en ny knæskade, så stopperpositionen bør være en position, hvor FC København skal finde en hurtig løsning. Boilesen er nemlig heller ikke helt klar endnu, og det bliver alt for sårbart med kun tre stoppere, nu hvor FCK også skal spille et europæisk gruppespil.

Mohamed Daramys exit efterlader også et hul ude på venstrefløjen. Drømmen er fortsat, at man lykkes med at hente ham permanent i Ajax, men sker det, så er det nok først sent i vinduet, når Daramy har fået afklaring på sin fremtid i den hollandske klub. Lykkes det ikke, så meldes man heftigt interesseret i Elias Achouri, men Viborg er ikke synderligt interesseret i at sælge til en anden dansk klub. 

Spørgsmålet er også, hvordan salget af Hákon Haraldsson påvirker FCK's transferplaner. Islændingen har dækket mange positioner i FCK, så det kan være svært at finde en en-til-en-erstatning.  

'PC' har tidligere på sommeren været ret åben omkring, at venstre back-positionen er et sted, hvor man kan forestille sig, at FCK handler. Derudover smuttede Carlos Zeca og Marko Stamenic i sommer, hvilket gør FCK en smule sårbare på den centrale midtbane.

Nøglepersoner:
Peter Christiansen, sportsdirektør
Jacob Neestrup, cheftræner
Daniel Rommedahl, Director of Football Operations and International Affairs