Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Viborg bør jagte tidligere stjerne

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner i vinterens transfervindue. Her retter vi fokus på Viborg

Viborg havde sat næsen op efter mere, men måtte nøjes med en lunken ottendeplads i sidste sæson. 

Alligevel var der flere positive ting at tage med, hvor der glimtvis var god grund til optimisme. Især offensiven viste prøver på en bred vifte af færdigheder, der komplimenterede hinanden rigtig godt. Lige fra Isak Jensens højre fod til Serginhos driblefærdigheder til Anosike Ementas fysiske tilstedeværelse. 

Men hvor mange af dem er fortsat at finde i Viborg, når Superligaen sparkes i gang, og hvor skal der bygges på for at jagte målet om top-6 og et Mesterskabsspil? 

Sommerens tilgange:
Isak Jensen (St. Louis)
Sofus Berger (retur fra leje)
Oscar Hedvall (FC Midtjylland)

Sommerens afgange:
Mads Lauritsen (karrierestop)
Nico Mantl (retur fra leje)
Lasse Schulz (retur fra leje)
Malik Aboubakari (retur fra leje)
Jan Zamburek (Heracles)
Paulinho (Bandirmaspor - leje)

Kommende kontraktudløb:
Jakob Bonde (30. juni 2025)
Nicolas Bürgy (30. juni 2025)
Jamie Jacobs (30. juni 2025)
Marokhy Ndione (30. juni 2025)
Martin Agnarsson (30. juni 2025)
Lukas Kirkegaard (30. juni 2025)

Her kan der sælges:
En æra er ved at være forbi for Jeppe Grønning, selvom det må gøre ondt på ethvert Viborg-hjerte. Midtbane-veteranen har været i klubben i mere end ti år, men alting har en ende, og det har Grønnings tid i Viborg desværre også. Klublegenden fik blot en enkelt kamp fra start ud af de ni sidste, og han bliver helt sikkert ikke yngre og nok heller ikke bedre. Viborg burde være åbne for at lytte på tilbud på midtbanemanden i det kommende vindue.

Viborg er stærkt besat i offensiven og i særdeleshed på flankerne, hvor både Ibrahim Said, Isak Jensen og Serginho kæmper om to pladser, hvilket efterlader stakkels Nigel Thomas helt ude i kulden. Den hollandske kantspiller har langt fra levet op til de forventninger, og han ventes at ryge til Nacional i Portugal på en lejeaftale, som Tipsbladet har beskrevet.  

Jamie Jacobs er også et oplagt salgsemne. Hollænderen har ikke levet op til de forventninger, der var til ham. Han var købt ind som afløser til Clint Leemans, men det er i bedste fald en version fra Wish, som Viborg har fået ind, hvorfor der også har været langt til spilletid for den 26-årige midtbanespiller. Han har kontraktudløb til næste sommer, så Jakob Poulsen og co. burde være medgørlige i forhold til et salg, hvis ikke han skal gå gratis næste sommer. 

Her kan der købes:
Det lykkedes aldrig at finde en fuldgod erstatning for Clint Leemans, da Jamie Jacobs aldrig er blevet den succes, man havde håbet på i Viborg. Jakob Poulsen kan dog med fordel hente en tidligere stjerne hjem for at finde den helt rigtige afløser. Justin Lonwijk var en stor oplevelse, da han sidst var i Viborg, hvorfor han sikrede sig et skifte til Dynamo Kiev, men her er det aldrig blevet til samme succes, så hvorfor ikke at prøve at hente midtbanespilleren "hjem"? Viborg skulle også have en særlig plads i hollænderens hjerte. 

Nøglepersoner:
Morten Jensen (administrerende direktør)
Mads Agesen (sportsdirektør)
Jakob Poulsen (cheftræner)

Tipsbladet og Viborg FF har samme ejer - læs her, hvordan vi håndterer det