Video : Tipsbladet
Superliga

Transfervarm BIF'er: Man ved jo aldrig

Brøndby-angriber Mathias Kvistgaarden blev sat i forbindelse med andre klubber og et stort salg. Men han er stadig at finde hos de blå-gule.

Han fik sit store gennembrud mod slutningen af foråret, og U21-landsholdsangriber Mathias Kvistgaarden fra Brøndby IF har fortsat de gode takter i denne sæson, hvor han indtil videre har sat et par scoringer i nettet for de blå-gule samt stået for tre assister.

Men præsationerne mod slutningen af sidste sæson betød, at angriberen var igennem en hektisk sommer med masser af rygter og skriverier. 

Sidst i transfervinduet var der således rygter om et stort bud fra Celtic.

Men Mathias Kvistgaarden, 21 år, er altså fortsat at finde i Brøndby IF. Og det er også i klubben fra den københavnske vestegn, at han investerer sin tid og sine kræfter.

- Der er ikke nogen tivvl om, at der stod mange ting rundt omkring. Og jeg har da også læst noget, men jeg har forsøgt at holde det så meget på afstand som muligt. Jeg har koncentreret mig om at spille fodbold. Det var svært, men det har også været en lærerig periode, siger Mathias Kvistgaarden til Tipsbladet.

Celtic-rygtet har Mathias Kvistgaarden da også noteret sig. 

- Det er en kæmpe ære at blive sat i forbindelse med sådan en klub. Men det var ikke det, jeg prøvede at have mine tanker på. Jeg havde mine tanker på Brøndby, og det har jeg stadig, siger angriberen.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, sagde på bagkant af transfervinduet til BrøndbyLyd, at han helst vil have Mathias Kvistgaarden til at spille en hel sæson, inden han blev solgt videre til en klub i udlandet.

Og det er Kvistgaarden så altså godt på vej mod nu, da han er fast starter for Jesper Sørensen.

- Man ved jo aldrig, hvad der sker, men jeg er i Brøndby, og jeg tager den bare derfra og gør mit bedste i hvert eneste kamp. Der er ingen tvivl om, at drømmen er at komme ud en dag, men jeg ved ikke, hvornår det bliver .Jeg tager det en dag ad gangen, siger han.

Modsat tidligere er Mathias Kvistgaarden kommet ind i U21-lejren med masser af selvtillid efter en strålende start på sæsonen i Brøndby og godt med spilletid.

- At jeg har kunnet fortsætte den gode rytme betyder meget for mig. 

- Selvtillid gør en masse. Og jeg har fundet mig godt tilpas i Jespers (Sørensen) spilsystem og det, han vil. Der er også gode spillere omkring mig, som gør det nemmere. Det er en cadeau til alle, at jeg scorer mål og assisterer for tiden, siger han.

Mathias Kvistgaarden og det danske U21-landshold møder torsdag aften Frankrig på udebane i en testkamp.