Video : Tipsbladet
Superliga

Trekløver i BIF-kulden: Det er altid lidt svært

Brøndbys nye trekløver starter aldrig inde, og Jesper Sørensen forklarer, hvorfor det er tilfældet.

Tipsbladet i Brøndby

Yuito Suzuki, Emmanuel Yeboah og Mateusz Kowalczyk blev alle hentet til Brøndby i sommer, men indtil nu er det ikke meget, som man har set til dem. Suzuki har fået nogle sporadiske indhop i Superligaen, men de to andre har stort set ikke fået jord på støvlerne for Brøndbys førstehold. 

Der bliver dog ikke trykket på panikknappen i Brøndby, selv om vi nu nærmer os november. Også selv om Jesper Sørensen ikke ligefrem indikerer, at mængden af spilletid kommer til radikalt at ændre sig inden vinterpausen.

Det slår han fast efter en grå træningsdag, hvor regnen har silet ned over Brøndby-spillerne. 

- Det er jo altid lidt svært, for der kommer ret mange sent i vinduet. Når man skal integreres på et nyt hold og i en ny trup, er det bedste tidspunkt i pre season, hvor der er rigtig meget spilletid at give, og hvor konsekvenserne ikke er så store, lyder det fra Jesper Sørensen.

Yuito Suzuki (t.v.) er den af de tre nye, som har spillet mest. Han har ovenikøbet scoret et par gange for Brøndby. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Han slår fast, at det går bedre og bedre for de tre nyindkøb, men at man skal have i tankerne, at de kommer fra noget helt andet, og at der derfor også er en del, som ikke handler om fodbold, som skal integreres ind. Derfor tager det også bare lidt tid.

- Hvor meget og hvor lidt kommer de til at spille lige nu og her, må vi se, men de byder sig godt til i hvert fald.

Mateusz Kowalczyk har fået to indhop i Brøndby-trøjen. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

De vil helst spille
Han afviser, at deres efterslæb er stort, nu hvor de først ankom sent i transfervinduet. Konkurrencesituationen i Brøndby er bare stor, og for at de tre nyindkøb kan spille, skal de være bedre end dem, som Jesper Sørensen satser på i øjeblikket. 

Spørgsmålet er så, om spillerne tager det okay, at de lige nu er forbeholdt reserveroller?

- Njaej, det ved jeg ikke. De vil helst spille. Der er ingen fodboldspillere i verden, der er tålmodige mere, end godt er, sådan er det jo. Det er vi nødt til at sige, at det tror vi selvfølgelig på, og vi tror på dem. Det giver sig selv. Der er også en konkurrencesituation, hvor der er andre spillere, som er foran og har gjort det godt, slår han fast.

Konkret vender Jesper Sørensen blikket på Mateusz Kowalczyk, som ser fornuftig ud, de gange han har fået chancen. Forståelsen med holdkammeraterne er god. Netop forståelsen er det, som han og trænerteamet arbejder på med Emmanuel Yeboah, for ifølge Jesper Sørensen har angriberen nogle gode individuelle færdigheder - han skal bare arbejde på relationerne med sine holdkammerater. 

13 minutter er det blevet til for Brøndby for Emmanuel Yeboah - et kort indhop i pokalkampen mod HIK fra 2. division. Foto: Lars Rønbøg

Tipsbladet fanger også Josip Radosevic efter træning, og han tillader sig at skrue forventningerne til de nye spillere op. Han opmuntrer dem også til at være tålmodige.

- Nu her hvor kampene falder i større grad, og sæsonen bliver mere spændende, så bliver det rigtig vigtigt, at vi får det her skub fra de nye spillere.

- Når du kommer hertil, og holdet spiller godt og er højt i tabellen, så er det rigtig svært at komme til at spille, fordi spillerne foran dig har en fordel. Det er bare virkeligheden. Du må vente, være tålmodig og arbejde hårdt. Det er nok ikke nemt for dem, men på en måde er det, for vi spiller godt, og humøret er højt, siger han.

Meget kan tyde på, at vi først for alvor får set de tre nye Brøndby-spillere i det nye år. Her kan en lang pre season dog gøre underværker.

Lauritsen er ikke enig
En anden - og langt mere etableret - spiller, som ikke får den spilletid, han nok drømmer om, er Rasmus Lauritsen. Midtstopperen blev hentet dyrt i januar, og forventningen var, at han skulle udgøre hjertet af Brøndby-forsvaret i lang tid fremover. I denne sæson er han dog røget på bænken, fordi Frederik Alves har storspillet, men til weekendens kamp mod FC Nordsjælland har Alves karantæne, og det kan måske åbne døren for Lauritsen. 

Jesper Sørensen påpeger i hvert fald, at han er fuldstændig skadesfri og klar til at spille, men at andre i hans fravær tidligere bare har grebet chancen, hvorfor Lauritsen altså er røget på bænken. Noget, som han er skuffet over, kan Jesper Sørensen afsløre.

Han er vel skuffet over ikke at spille? 

- Selvfølgelig, og det er han ikke enig i. Rasmus er dybt professionel, og ham stoler jeg 100 procent på. Lige nu har vi haft en meget stærkt spillende Alves på den position, som Rasmus ellers har spillet på. Vi har haft Jacob, Tshiembe og Henrik, som har gjort det rigtig godt den periode, han har været ude. Sådan er fodbold jo.

Måske kan vejen tilbage til en startplads starte på søndag, hvis Lauritsen starter inde i hjemmekampen mod FC Nordsjælland.