• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Trods historien: Ny OB-bosnier bor med serber

Foto: OB

Historien mellem de to folk er ikke noget, som Alen Mustafic lader sig gå på af.

Af Oliver Okstrøm

I vinterens transfervindue er den bosniske midtbanespiller Alen Mustafic kommet til OB, hvor han er kommet på hold med serberen Mihajlo Ivancevic. De to nationaliter rimer ikke godt på hinanden efter 90'ernes grusomheder i ex-Jugoslavien.

Alligevel har de to fundet godt samme allerede, og at de deler værelse på holdets træningslejr. Det fortæller Mustafic i et interview med Fyens Stiftstidende.

- Det var vores ønske, at jeg og Mihajlo skulle bo på samme værelse. Vi taler samme sprog uanset, om han kalder det serbisk eller jeg kalder det bosnisk, siger han og fortsætter:

- Jeg kendte ikke Mihajlo på forhånd, men det er rart for os at kunne tale sammen på det samme sprog, lyder det fra Alen Mustafic.

Han slår desuden fast, at det ikke betyder noget for ham, at Ivancevic er serber, og peger på, at hvis man er en god mand, så er man en god mand. Derudover minder han om, at der findes dumme folk fra alle nationer uanset om man er serber, dansker eller bosnier.

Mustafic bemærker endvidere, at man ikke kan glemme, hvad der skete, men at man er nødt til at komme videre, forklarer han og bemærker, at hans egen familie måtte gå meget igennem dengang.

Når OB rejser hjem fra træningslejren 14. februar, så går arbejdet i gang for bosnieren mod at finde en lejlighed efter, at han har boet på Hotel Odeon siden ankomsten til Odense.

Alen Mustafic er kommet på en kontrakt med fynboerne frem til 2026. Læs mere om handlen her.