Video : Tipsbladet
Superliga

Trodser kritik af FCM-skifte: De kender dem ikke

Dario Osorio tager kritikken af hans transfer til FC Midtjylland med ophøjet ro.

Det vakte overraskelse i hjemlandet, da Dario Osorio skiftede til FC Midtjylland.

AC Milan havde fisket alvorligt efter kantspilleren, flere Premier League-klubber gjorde det samme, og derfor var det en overraskelse, da den 19-årige chilener endte i FC Midtjylland.

Hjemme i Chile er Dario Osorio en af dem, man regner med i de kommende år.

Man troede, kantspilleren skulle til en væsentligt større klub end FC Midtjylland, der ikke er nogen kendt størrelse for andre end kendere og insidere.

AC Milan eller en klub i Premier League havde været lettere at forklare, men det skal nok komme, håber den nye FCM-spiller.

- Mit mål omkring landsholdet er meget det samme, som jeg har her som ny spiller i FC Midtjylland. Jeg vil skabe et navn for mig selv på landsholdet. Jeg håber, vi kan kvalificere os til VM, og også at vi kan gøre det godt til Copa América. Det vil jeg meget gerne være med til. Det er en drøm at være blandt dem, der kan skabe glæde for fansene og det chilenske folk, siger Dario Osorio til Tipsbladet.

Eks-landsholdsspilleren Arturo Vidal er blandt dem, der har undret sig og kritiseret skiftet, så der er noget at bevise i en hjemlig fodbolddebat, der til tider er mere voldsom, end hvad vi oplever i Danmark.

- Jeg forstår ikke, hvordan de henter en en talentfuld spiller til Danmark, men jeg respekterer det. I Danmark skal man score 100 mål for bare at blive set. Det er en trist nyhed, men jeg håber, at han gør det spektakulært, og at han bryder igennem der, for han skal ikke tilbage hertil, sagde Arturo Vidal i slutningen af transfervinduet, da kantspilleren endte i FC Midtjylland.

Vidal har siden trukket i land og understreget, han håber på succes for Osorio.

Selv tager Dario Osorio hjemlandets debat af hans transfer ganske roligt.

- Min familie og mine venner er enormt glade på mine vegne. De ved, at det er et godt skridt i min karriere, og at jeg har gode muligheder for at fortsætte min udvikling.

- Der er mange, der ikke kender FC Midtjylland og ikke ved, hvordan klubben fungerer, og hvad den kan. Men jeg ved, at dem, der har sat sig ind i tingene i Chile, forstår årsagen til, at jeg valgte at skifte til FC Midtjylland, siger Dario Osorio.

Dario Osorio har scoret tre mål i otte Superliga-kampe.

Han er i øjeblikket med Chiles landshold, der i den kommende uge skal spille mod Paraguay og Ecuador i kvalifikation til VM 2026.