Video : Tipsbladet
EM

- Det vil næsten være for "cheesy"

Spillerne på det tyske landshold skal føle sig privilegerede over at være under pres, mener landstræner.

Alt andet end en sejr til Tyskland i fredagens åbningskamp mod Skotland ved EM vil i hjemlandet blive betegnet som en stor skuffelse.

Tyskland er med sine mange stjernespiller og som værtsnation stor favorit til kampen, og det er landstræner Julian Nagelsmann klar over.

Over for spillerne har han da heller ikke gjort noget for at tale forventningspresset ned.

- Jeg tror, at det er helt normalt at føle pres før en turnering og før vigtige kampe som disse, siger han ifølge AFP.

- I sidste ende er det vigtigste for mig, at mine spillere forstår, at presset er et privilegie.

- Vi skal simpelthen nyde at være på banen. Det er meget vigtigt. Vores spillere har været i sporten, siden de var unge, og de elsker det, understreger landstræneren.

Verdensmestrene fra 2014 har ikke haft mange mindeværdige stunder ved de seneste slutrunder. Ved de efterfølgende to VM-deltagelser røg holdet ud efter indledende gruppespil, og ved det seneste EM var ottendedelsfinalen endestationen.

Forud for EM har holdet dog fået en saltvandsindsprøjtning i skikkelse af Real Madrid-stjernen Toni Kroos, som har gjort comeback på holdet til karrierens sidste turnering.

- Det tog lang tid at overbevise ham, for han havde brug for at vide, hvordan vi ville gøre tingene anderledes.

- Han sagde, at han kun ville være en del af holdet, hvis han følte, vi kan vinde, så han ville vide, hvordan vi ville skabe forandringer på holdet, siger Nagelsmann.

Kroos selv drømmer om at skrive et sidste stort kapitel på hjemmebane.

- Sådan en afslutning med sejre i Champions League og ved EM ville næsten være for "cheesy", men det tager jeg gerne med.

- Jeg ønsker stadig at få succes, og jeg vil vinde turneringen denne sommer. Det står helt klart.

- Hvis jeg ikke tænkte, at det var muligt, ville jeg ikke være kommet tilbage, for jeg vil altid vinde alle turneringer, jeg er med i, slår midtbaneankeret fast.

Tyskland og Skotland mødes i München klokken 21.

/ritzau/