• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Tyskland har kaptajn tilbage til potentiel VM-fest

Foto: Getty Images

En sejr over Nordmakedonien mandag sender Tyskland til VM, og Manuel Neuer er tilbage efter en skade.

Af /ritzau/

Manuel Neuer sad over med en skade, da Tyskland fredag slog Rumænien i VM-kvalifikationen, men mandag er han tilbage til opgøret mod Nordmakedonien.

Det fortæller fodboldlandstræner Hansi Flick før afrejse til kampen, hvor Tyskland med en sejr kan indløse billet til VM i Qatar næste år.

- Jeg forventer, at han er klar. Jeg er sikker på, at det bliver muligt, siger Hansi Flick ifølge Reuters.

Hvis Tyskland formår at slå Nordmakedonien, så bliver den store fodboldnation den første til at kvalificere sig til VM i Qatar.

Men det er ikke sikkert, det går så let. Nordmakedonien er således det eneste hold, der har slået Tyskland undervejs i VM-kvalifikationen - og så endda på tysk grund.

Mandagens opgør skal spilles i Skopje, hvor presset fra lægterne formentlig bliver massivt. Nordmakedonien kan nemlig mindske Tysklands forspring i tabellen til tre point og dermed holde liv i drømmen om direkte kvalifikation til VM.

- Jeg tror, atmosfæren i Skopje bliver helt vild, og Nordmakedonien vil være fuldt motiveret. De vil bevare chancen for at kvalificere sig til VM, og med deres sejr i Tyskland har de endnu mere selvtillid, siger Hansi Flick.

- De ved, hvordan man spiller fodbold, og de har nogle meget stærke spillere i truppen, så vi skal vise, at vi med vores egne kvaliteter kan afgøre det.

Hansi Flick, der har været landstræner siden i sommer, hvor han overtog efter Joachim Löw, kan glæde sig over, at ingen i truppen døjer med skader.

- Det er forståeligt, at ikke alt virker 100 procent endnu, men vi er på rette vej, siger han om sin første tid i spidsen for den stolte fodboldnation.

Tyskland og Makedonien mødes mandag klokken 20.45.

Også Belgien kan sikre sig VM-billet mandag - uden at skulle i kamp. Hvis Wales smider point mod Estland, skal belgierne til Qatar.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020