Video : Tipsbladet
Superliga

U21-landstræner uenig med FC Midtjylland-spiller

Islands U21-landstræner er uenig med FC Midtjyllands Mikael Anderson.

Mikael Anderson plejer at være en del af det islandske A-landshold, men ved seneste landsholdssamling var den 22-årige FC Midtjylland-spiller hverken at finde på A-landsholdet eller U21-landsholdet.

Den islandske U21-landstræner Arnar Vidarsson ville gerne have haft offensivspilleren med til opgørene mod Italien og Irland, men Mikael Anderson foretrak at blive hjemme i Danmark og spille en pokalkamp for FC Midtjylland mod HB Køge. Derfor meldte han afbud til opgøret mod Italien.

Læs også:Brøndby-spænding: De næste fem kampe er afgørende

Det kom bag på landstræneren.

- Mikael tog selv beslutningen om ikke at spille kampen. Det var okay for mig, men så valgte vi ham også fra til Irland-kampen. Jeg forstår ræsonnementet bag, og at han har brug for at spille sig tættere på en plads på sit klubhold. Men jeg er ikke enig i, at det var bedst for ham. Overhovedet ikke, siger Arnar Vidarsson til fotbolti.net.

Læs også:FCM-fokus på Superligaen: Skal fyre den af efter Ajax

Uden Mikael Anderson på holdkortet lykkedes det Islands U21-mandskab at kvalificere sig til EM-slutrunden, der afvikles over to omgange i 2021. Gruppespillet er fra 24. til 31. marts, mens slutspillet løber af stablen fra 31. maj til 6. juni. 

Mikael Anderson spillede alle 90 minutter i den nævnte pokalkamp mod HB Køge, som FC Midtjylland vandt 1-0. 

Læs også:FCM overtager førstepladsen: Vi har lært af historien

Læs også:FCM-kaptajn: Mod AGF lægger vi spillet til side

Læs også:Effektive FC Midtjylland stryger til tops efter sejr i topbrag